RSS

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol!

Print Friendly, PDF & Email

Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol! In timp ce romanii au fost manipulati si obligati sa-si vanda pamanturile catre straini, francezii sunt campioni la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste masurile legislative de protectie a patrimonului funciar.

Francezii s-au gandit din timp sa impuna conditii drastice pentru cetatenii straini care cumpara pamant in tara lor, interzicand in totalitate activitatile speculative prin care terenurile agricole sunt apoi transformate in terenuri pentru activitati agroindustriale de mare amploare sau energetice (exploatarea gazelor de sist, biocombustil, organisme modificate genetic, etc).

Cum ne-au prostit pe fata strainii sa ne vindem pamantul pe nimic: in timp ce francezii isi apara securitatea alimentara, romanii sunt fortati s-o puna in pericol!

Agricultorii din Franta au facut presiuni pana s-au creat o multime de mijloace legislative de protejare a patrimoniului funciar, iar unul dintre cei  mai importanti pasi a fost crearea S.A.F.E.R (Societatea de Amenajare Funciara a Exploatatiilor Rurale), o institutie publica a carui scop este initierea si improprietarirea cu ferme a tinerilor agricultori francezi.

Cadrul legislativ din Franta a creat pentru S.A.F.E.R  dreptul de preemtiune la cumparare a fermelor sau exploatatiilor rurale, cu scopul de a pastra si salva caracterul familial al fermelor traditionale franceze. Acest aspect este deosebit de important atat prin faptul ca sunt pastrate fermele in posesia cetatenilor francezi, cat si prin faptul ca se salveaza caracterul cultural specific fiecarei zone rurale a Frantei, luptandu-se in special impotriva speculei funciare.

In Romania, numeroase fonduri de investitii straine se joaca pe piata funciara romaneasca, jongland uneori fara nici o grija cu imense suprafete de terenuri agricole sau de paduri, fara a exista un control riguros asupra felului in care sunt exploatate aceste terenuri.

Intr-un articol postat pe agroinfo.ro sunt descrise amanuntit numeroasele mijloace de protectie ale patrimoniului funciar francez, in comparatie cu legislatia deosebit de precara din acest domeniu din Romania. Dacian Ciolos, “traitor” pentru o perioada indelungata in Franta, un asa zis “tehnocrat” care a fost comisar european pentru Agricultura in perioada 2010-2014, oare chiar nu stia el de aceste numeroase mijloace de protectie pe care le-au implementat francezii pentru a-si proteja pamanturile?

Cu toate acestea, in perioada cat a fost comisar european pentru Agricultura, Dacian Ciolos a actionat exclusiv in interesul principal a doua tari: Franta si Germania. In timp ce agriculturile din aceste doua tari erau masiv subventionate si patrimoniul lor funciar era protejat de legislatia interna, pe fraierii de romani i-au imbrobodit ca Romania trebuie sa accepte o directiva prin care se permite tuturor cetatenilor UE sa achizitioneze pamant,  fara a pune nici un fel de piedici legislative care sa impiedice actiunile speculative in domeniul funciar.

Mai multe tari de la periferia Europei, printre care si Romania, au ajuns astfel sa piarda controlul asupra pamantului intr-un ritm mai mult decat ingrijorator. In timp ce francezii considera cumpararea fara control a pamanturilor din tara lor de catre cetatenii straini ca fiind niste reale atacuri la siguranta nationala, la siguranta economica si la siguranta alimentara, romanilor le-a fost bagata fortata pe gat abureala numita “corectitudine politica” si acceptarea pe nerumegate a tuturor ineptiilor comandate de catre “bruxellezi”.

Glasul.info

 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info