Andrei Pleșu : “Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”

Andrei Pleșu : “Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”.

Unul dintre cei mai inversunati critici ai lui Horia-Roman Patapievici este profesorul Ion Coja: “De ce ar trebui Patapievici ori scuipat, ori împușcat! Ori amândouă!”, care a scris cu diverse ocazii cateva pagini destul de avantate impotriva asa zisilor intelectuali progresisti: Patapievici, Plesu si Liiceanu.

De ceva timp exista o adevarata campanie in mass media asa zis romaneasca prin care romanii sunt indemnati sa-si renege si abandoneze originile, valorile istorice, culturale si spirituale. Minciuna si impostura pentru dezradacinarea poporului roman sunt promovate cu o agresivitate de speriat. Sunt anumite trusturi de presa din Romania care se remarca prin otravirea mintilor romanilor, prin indobitocirea si manipularea romanilor cu scopul intentionat si premeditat de a-i dezradacina si a-i face sa-si uite originile, traditiile, obiceiurile, adevaratele valori romanesti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cand se mai intoarce cate putin roata (n.r. asta se intampla oricum destul de rar) si aceste specimene care emana constant vitriol antiromanesc sunt la randul lor criticate si li se dezvaluie adevarata lor imagine in fata poporului, acestia incep sa strige ca din gura de sarpe si sa se victimizeze de parca ar fi prigoniti sau vanati ca vrajitoarele din evul mediu.

Andrei Pleșu : “Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”

Tortionarii si progeniturile lor, propagandistii si ideologii comunismului #REZISTA, printre ode si imnuri de slava aduse bolsevismului si internationalismului, printre injuraturile scrise din penel sau rostite cu o “sfanta manie” pe la diverse televiziuni de propaganda, la adresa unor figuri marcante ale istoriei, culturii si spiritualitatii romanesti, impotriva a tot ceea ce inseamna etosul romanesc.

Ei inca #rezista, spre deosebire de romanii din care au curs siroaie de sange prin inaltimile si vagaunile muntilor si despre care nici macar n-avem voie sa vorbim, sau de cei care au avut sfarsit nedemn in inchisorile si lagarele de munca bolsevice.

Toata pleiada progresistilor care nu stiu cum sa faca sa dispara mai degraba identitatea si fibra neamului romanesc #rezista in frunte cu Vladimir Tismaneanu, Horia Roman Patapievici, Mihai Sora, Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Andrei Plesu. Daca intri pe paginile lor de facebook descoperi ca rezista cu totii, chiar daca emana o putoare statuta, un iz pestilential de neobolsevism. Adeseori sunt gras subventionati chiar de institutiile statului roman pentru a masca acest iz pestilential cu cele mai fine si mai scumpe parfumuri existente pe piata de profil.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un protestatar dezamagit: "Am ieșit să protestez ca fraierul. Mi-o zice însăși Curtea Constituțională. Am protestat FĂRĂ să știu corect care e treaba la acel capitol"

mar feb. 14 , 2017
Un protestatar dezamagit: “Am ieșit să protestez ca fraierul. Mi-o zice însăși Curtea Constituțională. Am protestat FĂRĂ să știu corect care e treaba la acel capitol”. Iulian Capsali a postat pe facebook comentariul deosebit de interesant al unuia dintre protestatarii extrem de convinsi ca lupta in strada impotriva coruptiei: “Să-l […]
MANUAL PENTRU PROTESTE, GREVE SAU MARȘURI PUBLICE!

Poate vă place și:

libris.ro