Andrei Pleșu : „Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”

Andrei Pleșu : "Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada"

Andrei Pleșu : „Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”.

Unul dintre cei mai inversunati critici ai lui Horia-Roman Patapievici este profesorul Ion Coja: „De ce ar trebui Patapievici ori scuipat, ori împușcat! Ori amândouă!”, care a scris cu diverse ocazii cateva pagini destul de avantate impotriva asa zisilor intelectuali progresisti: Patapievici, Plesu si Liiceanu.

De ceva timp exista o adevarata campanie in mass media asa zis romaneasca prin care romanii sunt indemnati sa-si renege si abandoneze originile, valorile istorice, culturale si spirituale. Minciuna si impostura pentru dezradacinarea poporului roman sunt promovate cu o agresivitate de speriat. Sunt anumite trusturi de presa din Romania care se remarca prin otravirea mintilor romanilor, prin indobitocirea si manipularea romanilor cu scopul intentionat si premeditat de a-i dezradacina si a-i face sa-si uite originile, traditiile, obiceiurile, adevaratele valori romanesti.

Cand se mai intoarce cate putin roata (n.r. asta se intampla oricum destul de rar) si aceste specimene care emana constant vitriol antiromanesc sunt la randul lor criticate si li se dezvaluie adevarata lor imagine in fata poporului, acestia incep sa strige ca din gura de sarpe si sa se victimizeze de parca ar fi prigoniti sau vanati ca vrajitoarele din evul mediu.

Andrei Pleșu : „Am pomenit cazul Patapievici. Au reusit sa faca din el un personaj pe care unii il scuipa pe strada”

Tortionarii si progeniturile lor, propagandistii si ideologii comunismului #REZISTA, printre ode si imnuri de slava aduse bolsevismului si internationalismului, printre injuraturile scrise din penel sau rostite cu o „sfanta manie” pe la diverse televiziuni de propaganda, la adresa unor figuri marcante ale istoriei, culturii si spiritualitatii romanesti, impotriva a tot ceea ce inseamna etosul romanesc.

Ei inca #rezista, spre deosebire de romanii din care au curs siroaie de sange prin inaltimile si vagaunile muntilor si despre care nici macar n-avem voie sa vorbim, sau de cei care au avut sfarsit nedemn in inchisorile si lagarele de munca bolsevice.

Toata pleiada progresistilor care nu stiu cum sa faca sa dispara mai degraba identitatea si fibra neamului romanesc #rezista in frunte cu Vladimir Tismaneanu, Horia Roman Patapievici, Mihai Sora, Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Andrei Plesu. Daca intri pe paginile lor de facebook descoperi ca rezista cu totii, chiar daca emana o putoare statuta, un iz pestilential de neobolsevism. Adeseori sunt gras subventionati chiar de institutiile statului roman pentru a masca acest iz pestilential cu cele mai fine si mai scumpe parfumuri existente pe piata de profil.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns