O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare. Viata in SUA se dovedeste a fi grea chiar si pentru una dintre marile vedete ale gimnasticii mondiale, o cvadrupla campioana olimpica care si-a obtinut cetatenia americana in anul 1991. Numita candva “Vrăbiuţa din Minsk”, Olga Korbut, ajunsa acum la varsta de 61 de ani, s-a nascut in Belarus insa a emigrat in SUA, locuind in acest moment in Arizona.

Confruntandu-se cu grave probleme financiare, Olga Korbut a fost nevoita sa-si scoata la licitatie unele dintre medaliile si trofeele cucerite in activitatea sa sportiva, cele mai importante fiind doua medalii de aur, una de argint, pe care le-a castigat la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, trofeul pentru Personalitatea anului 1972 acordat de catre postul britanic BBC, precum si alte medalii sovietice, primite in perioada cat a activat in echipa de gimnastica a URSS.

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

Olga Korbut nu doar ca a impresionat la Jocurile Olimpice, insa ea a ramas in istoria acestui sport si prin introducerea unui nou element executat in premiera la paralele, un element care de altfel ii si poarta numele: “Korbut Flip”. Executarea acestui element insa a fost interzisa in timp, deoarece se considera a fi unul extrem de periculos, insa el a ramas inca destul de popular, gimnasta chineza Fan Ye utlizandu-l in rutina sa la antrenamente.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva in anul 1977, Olga Korbut a avut o casatorie in perioada 1978-2000 cu cantaretul folk Leonid Bortkevici, din care a rezultat si un fiu.

In anul 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal, antrenorii sovieticii si oficialii URSS au desemnat-o pe Olga Korbut ca fiind gimnasta care o poate invinge pe vedeta Romaniei, Nadia Comăneci, insa Korbut s-a accidentat si performantele sale au fost vizibil afectate in acel concurs.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international

mar feb. 28 , 2017
Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international. Direct interesate pentru a micsora valul de critici internationale cu privire la sacrificarea cainilor si comercializarea carnii de caine, autoritatile din Coreea de Sud au hotarat sa inchida una dintre cele mai mari piete de […]
Coreea de Sud renunta la carnea de caine pentru a-si imbunatati imaginea pe plan international

Poate vă place și:

libris.ro