RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare. Viata in SUA se dovedeste a fi grea chiar si pentru una dintre marile vedete ale gimnasticii mondiale, o cvadrupla campioana olimpica care si-a obtinut cetatenia americana in anul 1991. Numita candva “Vrăbiuţa din Minsk”, Olga Korbut, ajunsa acum la varsta de 61 de ani, s-a nascut in Belarus insa a emigrat in SUA, locuind in acest moment in Arizona.

Confruntandu-se cu grave probleme financiare, Olga Korbut a fost nevoita sa-si scoata la licitatie unele dintre medaliile si trofeele cucerite in activitatea sa sportiva, cele mai importante fiind doua medalii de aur, una de argint, pe care le-a castigat la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, trofeul pentru Personalitatea anului 1972 acordat de catre postul britanic BBC, precum si alte medalii sovietice, primite in perioada cat a activat in echipa de gimnastica a URSS.

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

Olga Korbut nu doar ca a impresionat la Jocurile Olimpice, insa ea a ramas in istoria acestui sport si prin introducerea unui nou element executat in premiera la paralele, un element care de altfel ii si poarta numele: “Korbut Flip”. Executarea acestui element insa a fost interzisa in timp, deoarece se considera a fi unul extrem de periculos, insa el a ramas inca destul de popular, gimnasta chineza Fan Ye utlizandu-l in rutina sa la antrenamente.

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva in anul 1977, Olga Korbut a avut o casatorie in perioada 1978-2000 cu cantaretul folk Leonid Bortkevici, din care a rezultat si un fiu.

apiland.ro

In anul 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal, antrenorii sovieticii si oficialii URSS au desemnat-o pe Olga Korbut ca fiind gimnasta care o poate invinge pe vedeta Romaniei, Nadia Comăneci, insa Korbut s-a accidentat si performantele sale au fost vizibil afectate in acel concurs.

Glasul.infoContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]