libris.ro

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare. Viata in SUA se dovedeste a fi grea chiar si pentru una dintre marile vedete ale gimnasticii mondiale, o cvadrupla campioana olimpica care si-a obtinut cetatenia americana in anul 1991. Numita candva „Vrăbiuţa din Minsk”, Olga Korbut, ajunsa acum la varsta de 61 de ani, s-a nascut in Belarus insa a emigrat in SUA, locuind in acest moment in Arizona.

Confruntandu-se cu grave probleme financiare, Olga Korbut a fost nevoita sa-si scoata la licitatie unele dintre medaliile si trofeele cucerite in activitatea sa sportiva, cele mai importante fiind doua medalii de aur, una de argint, pe care le-a castigat la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, trofeul pentru Personalitatea anului 1972 acordat de catre postul britanic BBC, precum si alte medalii sovietice, primite in perioada cat a activat in echipa de gimnastica a URSS.

O fosta gimnasta si-a vandut medaliile olimpice din cauza dificultatilor financiare

Olga Korbut nu doar ca a impresionat la Jocurile Olimpice, insa ea a ramas in istoria acestui sport si prin introducerea unui nou element executat in premiera la paralele, un element care de altfel ii si poarta numele: „Korbut Flip”. Executarea acestui element insa a fost interzisa in timp, deoarece se considera a fi unul extrem de periculos, insa el a ramas inca destul de popular, gimnasta chineza Fan Ye utlizandu-l in rutina sa la antrenamente.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva in anul 1977, Olga Korbut a avut o casatorie in perioada 1978-2000 cu cantaretul folk Leonid Bortkevici, din care a rezultat si un fiu.

In anul 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal, antrenorii sovieticii si oficialii URSS au desemnat-o pe Olga Korbut ca fiind gimnasta care o poate invinge pe vedeta Romaniei, Nadia Comăneci, insa Korbut s-a accidentat si performantele sale au fost vizibil afectate in acel concurs.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info