fbpx

RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Miscarea Nationala: “PROIECT DE MASURI PENTRU RECUPERAREA SUVERANITATII”

Print Friendly, PDF & Email

Miscarea Nationala: “PROIECT DE MASURI PENTRU RECUPERAREA SUVERANITATII”

1. Un nou parlament, format din maxim 300 de aleși – compus din somitățile din toate domeniile, recunoscute intern și international, ce au dovedit patriotism şi loialitate față de Țară – care sa adopte în regim de urgență un pachet de legi pentru asanarea societății românești, iar mai apoi să se transforme în Adunare Constituanta pentru adoptarea unei noi Constituții.

2. Adoptarea unei Constituții care să garanteze suveranitatea națiunii în exercitarea puterii de stat și care să statueze instituțiile referendumului și ale alegerilor ca fiind cele două instrumente fundamentale ale democrației directe, prin care națiunea dispune liber de soarta sa.

3. Eliminarea imunităților de orice fel.

4. Declararea resurselor naturale ale țării ca proprietate a Națiunii României, interzicerea vânzării ori concesionarii lor, iar exploatarea acestora să se faca exclusiv de către Statul Român, urmand ca benefiiciile obținute să fie folosite pentru constituirea unui Fond social de dezvoltare.

5. Interzicerea vânzării pământului (terenurilor de orice fel) către străini. Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetăţenilor români cu privire la teritoriul naţional; oprirea oricăror intervenţii care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale şi, în general, mediul înconjurător.

6. Naționalizarea serviciilor de utilitate publică și interzicerea înstrăinării lor pe viitor către către cetățeni sau persoane juridice străine. Administrarea serviciilor de utilitate publică se va face exclusiv de către societățile de stat.

7. Adoptarea în regim de urgență a Legii trădării nationale – toti cei care au luat sau au susținut, în orice fel, decizii politice sau juridice îndreptate împotriva intereselor Statului și ale cetățenilor sau care au acționat în vreun fel aducând atingere acestor interese să fie condamnați pentru trădare la închisoare pe viață și conficarea averii.

8. Adoptarea în regim de urgență a Legii lustrației – toti cei care au ocupat funcții de conducere în cadrul formațiunilor politice sau funcții de conducere în cadrul Statului Român până în prezent, luând în calcul perioada de dinainte si de dupa 1989, sa aiba interdictie de a mai candida, a fi aleși sau numiți în funcții publice pentru următorii 10 ani.

9. Adoptarea în regim de urgență a Legii ilicuitului – confiscarea averilor dobândite ilegal și aminstie pentru toți cei care returnează Statului Român bunurile abținute ilicit, în totalitatea lor.

10. Adoptarea în regim de urgență a unei noi Legi electorale care să prevadă: aplicarea prevederilor Legii lustrației, reducerea numarului de parlamentari conform proporțiilor de reprezentare prezente în statele cu vechi tradiții democratice; introducerea votului mixt – pe lista pentru Senat și uninominal pentru Camera deputaților; interzicerea finanțării publice a formațiunilor politice sau independențiilor și obligativitatea declarării surselor de finanțare a acestora și pedepse severe pentru cei care ascund provenința acestora; eliminarea oricăror bariere la participarea în scrutinul electoral; validarea alegerilor doar dacă la ele se prezintă peste 51% dintre electori; instituirea Contractui politic care să conțină descrierea punctuala a ofertei electorale la care se obligă candidatul în cazul în care este ales și înregistrarea acesteia la notariat, pentru a atrage raspunderea legala în cazul în care, în urma alegerii, nu este respectat; instituirea pragului de maxim doua mandate pentru toti aleșii.

11. Recuperarea dreptului B.N.R de a ștanța aurul, prin reacreditarea poasonului B.N.R și crearea propriului Depozit național de aur, fără limitările impuse de FMI, Banca Mondiala etc.

12. Niciun individ cu cazier sa nu mai poată fi numit sau sa poată ocupa funcții publice vreodată.

Lista rămâne deschisă ți pentru alte puncte. Contribuie și tu!

Sursa: Miscarea NationalaComentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info