Turismul romanesc se bazeaza in continuare pe mitul lui Dracula pentru a atrage turistii straini in Romania

Turismul romanesc se bazeaza in continuare pe mitul lui Dracula pentru a atrage turistii straini in Romania. Printre cele mai populare pachete turistice achizitionate de catre turistii straini care aleg tara noastra ca destinatie de vacanta sunt: Vampire Dracula Tour Transylvania,  Amazing Tour of Romania, Famous Castles and Fortresses, Painted Monasteries in Bucovina, Prince Charles Footsteps, UNESCO World Heritage Sites, si Ancient Dacian Fortresses in Romania.

Personajul principal al romanului lui Bram Stoker inca mai are puterea de atrage numerosi turisti straini in Romania, iar unele voci din domeniu spun chiar ca aceasta oportunitate inca nu este pe deplin valorificata la adevarata ei valoare de catre turismul romanesc.

Turismul romanesc se bazeaza in continuare pe mitul lui Dracula pentru a atrage turistii straini in Romania

Vara anului 2016 a reprezentat totusi un boom turistic pentru Romania, inregistrandu-se un numar record de turisti pentru tara noastra. Potrivit informatiilor oferite de catre Institutul National de Statistica, s-a dublat numarul turistilor care au ales ca destinatie Romania, hotelierii avand cele mai bune incasari din ultimii sase ani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.roLegenda contelui Dracula este in continuare valorificata de catre turismul romanesc, organizandu-se tururi in cadrul unor circuite culturale din Transilvania in care sunt adesea incluse neaparat castelul lui Dracula (n.r. Castelul Bran), Pasul Bârgău si Sighișoara. Mai multe companii de turism din Romania exploateaza mitul lui Dracula, incercand sa-si creasca de la an la an numarul turistilor straini pe care ii conving ca merita sa viziteze Romania.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

In 2013, un bulgar cu datorii si-a demolat casa si a trimis ramasitele acesteia in fata bancii

mar mart. 21 , 2017
In anul 2013, un bulgar cu datorii si-a demolat casa si a trimis ramasitele acesteia in fata bancii. La sfarsitul anului 2013, un barbat din localitatea Lovech (Loveci) din Bulgaria, care era presat de banca pentru ca nu a reusit sa-si plateasca ipoteca pentru casa, a cheltuit ultimii sai bani […]
In 2013, un bulgar cu datorii si-a demolat casa si a trimis ramasitele acesteia in fata bancii

Poate vă place și:

libris.ro