RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Procesul comunismului, dezbatut prin corespondenta de catre scriitori si gazetari

“Procesul comunismului”, dezbatut prin corespondenta de catre scriitori si gazetari; in Romania inca nu a existat un adevarat proces al comunismului. O parte dintre scriitorii si gazetarii romani au cautat insa sa dezbata printr-o scurta corespondenta, adevarata fata a comunismului.

Ceausescu sau cum sa prezinti un drac si comunist drept inger si patriot

De Gabriel Teodor Gherasim, New-York

La nici o saptamana dupa aparitia articolului meu: 100 de ani de comunism: genocid, furt, rusificare si satanizarea valorilor, am primit comentarii de la cititori si gazetari care apreciau in majoritatea cazurilor, demascarea comunismului din sistem ateu si proletar, intr-un sistem satanic si elitist.

Din moment ce acest articol este inchinat victimelor comunistilor, am dedicat aceste complimente memoriei lor.
Au fost insa si cateva cazuri de oameni care au facut distinctie intr-un diavol comunist si altul, cum ar fii calificarea lui Ceausescu drept “patriot” si “benefic” natiunii noastre.
M-am straduit la randul meu ca sa divulg acest clasic exemplu de gandire venita exact din

Sindromul Stockholm, este bine prezentat si in filmul Candidatul Manciurian, unde oameni oropsiti de tirani devin suporteri aprigi ai celor care i-au persecutat.
Redau mai jos o astfel de corespondenta cu jurnalistul Ion Maldarescu, unul din oamenii care il lauda pe acest dictator criminal.

Propun cititorilor parcurgerea acestui dialog, nu atat pentru generatiile persecutate de comunisti si Securitatea lui Ceausescu, cat mai ales pentru generatiile nascute dupa 1989.

Am speranta ca acestia o sa fie avizati astfel cand vor intalni perspective mai mult sau mai putin naive, a unor oameni care insista sa laude acest oribil dictator comunist si sa gaseasca justificare pentru orice crima pe care acesta a savarsit-o contra populatiei luata ostateca pentru 50 de ani de comunisti, in Romania.

Procesul comunismului, dezbatut prin corespondenta de catre scriitori si gazetari

Revista Art-emis

Stimate Domnule Gabriel Teodor Gherasim,

Doamna Maria Diana Popescu lipsește o perioadă din redacție, ceea ce explică o oarecare întârziere a răspunsului.

Referitor la texul trimis spre publicare, vă rog să acceptați câteva precizări:

– este surprinzător că din marea listă a intelectualilor-martiril ROMÂNI, victime ale Holocaustului Roșu și ale alogenilor aduși „pe tancurile sovietice” gen Ana Pauker, Valter Roman, Samuel Bruckner, Nikolski, & Co. în 1944, singurul citat de Dvs. este „românul” Wurmbrand, racolat la Paris de comintern, instruit la Moscova și adus în România împreună cu confrații lui;

– nu se face o diferență între comunismul instaurat în România după trădarea de la 23 august 1944, perioada ceaușistă (când economia și prestigiul României a atins cote la care este greu de crezut că va mai ajunge vreodată) și „capitalismul”-corporatist întronat după 1989, care a transformat România în colonie;

– Dumneavoastră, în textul trimis susțineți că: „Rămâne la discreția urmașilor victimelor comuniștilor de a ține candela memoriei sacrificiului lor aprinsă în perpetuitate, pentru ca «cine uită crimele trecutului este condamnat ca sa le repete». Memorie eternă martirilor noștri care au fost persecutați și care au fost sacrificați de către mișcarea satanică chemata communism”. Corect spus, dar absolut incomplet. Se pare că de acolo, de la New York, nu se poate vedea pădurea din pricina copacilor.

Comunismul a fost o rană a omenirii, dar globalismul de astăzi promovează crima la nivel planetar comisă prin războaie de agresiune și cotropire mult mai distructive decât cel de-Al Doilea Război Mondial, distrugerea civilizațiilor prin așa numitul „multiculturalism”, homosexualizare, depravare și depopularea planetei – susținută de Henri Kissinger – promovarea Islamului prin „migratori” supranumiți refugiați (felicitări lui Trump pentru că nu acceptă invadatori musulmani);

– Uniunea Europeană, în fapt, o nouă Uniune Sovietică cosmetizată, modernizată și la fel de ipocrită ca cea veche, a răpit suveranitatea statelor colonizate – inclusiv a României conduse de escroci și trădători de neam puși pe căpătuială. Recenta întâlnire de la Roma a desconspirat intențiile de dominație planetară discreționară și de sclavagism în formă modenizată.

– Dumneavoastră vă referiți la „redenumirea monștrilor…în eroi (Ceaușescu, Lenin, Stalin…”. Comiteți o mare nedreptate asociind cele trei nume și punând între ele semnul de egalitate. Sub Nicolae Ceaușescu, despre care Petre Țuțea a spus că a fost un mare Patriot, România s-a debarasat de U.R.S.S. Politica lui din anii 70 ai secolului trecut a fost de folos umanității. Amintiți-vă, vă rog, că SUA și China s-au folosit de el ca ambasador neoficial între ele și URSS. După 1989, cei trei „escu” și actualul robot de la Cotroceni (niciunul român neaoș), împreună cu TOATE guvernele postdecembriste au fost și sunt pentru Țară incomparabil mai dăunătoare și distructive decât cele ceaușiste.

Întrebare retorică: este mai bun capitalismul corporatist agresiv și criminal actual decât comunismul?

Se pare că răspunsul îl dați chiar Dumneavoastră: „Pentru  că satanismul (a se citi capitalismul corporatist actual – n.n.) solicită de la credincioșii săi « ordine prin haos » și sadism, sacrificul de tip genocid de vieti umane este o constantă precedată de abuz mintal, emotiv, fizic/sexual, duse până la exacerbare”.

Stimate Domnule  Gabriel Teodor Gherasim, să nu trăim izolați într-un trecut dureros fără a vedea prezentul criminal și mai ales viitorul sumbru al României „De la Nistru pân-la Tisa”!

In speranța că mesajul meu nu vă va deranja prea tare și va clarifica unele aspect omise de Domnia Voastră.

Cu considerație,

Ion Măldărescu

Redactia revistei ART EMIS

Gabriel Gherasim

Stimate domnule Maldarescu,

Va multumesc pentru timpul acordat citirii si raspunsului la eseul meu 100 de ani de comunism.

Cu privire la comentariile despre Richard Wurmbrand, pot sa va indrept la biografia de puscarie comunista a acestui om extraordinar.

Cu privire la proslavirea dictatorului Ceausescu, pot sa va invit ca sa proclamati aceste laude urmasilor oamenilor omorati de granicerii lui Ceausescu cand incercau sa treaca Dumarea, a romanilor livrati de sarbi pentru vagoane de sare, la bebelusii omorati in incubatoare din lipsa caldurii de la electricitatea taiata, la copiii si adultii omorati de lipsa medicamentelor, a dializei, a transplantelor de organe pe care Vestul le acorda cetatenilor sai inca din anii ’70.

Poate le puteti spune si oamenilor care au dardait de frig cu anii la cozi uriase ca sa cumpare cand gaseau de la lapte la hartie de toaleta, la ciolane sub pretentie de carne.

Sau poate le transmiteti populatiei sclavizate cat de mare of a fost Ceausescu cand i-a jupuit de munca, sudoare, libertate si drepturi pentru a platii datoriile bancilor din vest si pentru a face spionaj pentru rusi.

Da, domnule Maldarescu, spuneti-le lor cat de “mare om” a fost acest dictator oribil si o sa vedeti cum orice dictator care are 22 de miliioane de sclavi, poate “construi” palate si hidrocentale, pentru ca…nu le face el ci sclavii lui.

Totul desigur in numele “clasei muncititoare” si spre “beneficiul lor.”

apiland.ro

Inteleg ca avem cu totii nevoie de eroi si ca Ceausescu are pentru dumneavoastra acest sens.

Insa este o deluzie trista comparata cu distrugerea si teroarea gen nord-coreeana, facuta cu aprobarea Occidentului (clauza natiunii celei mai favorizate), de Ceausescu, pentru ca dictatorul comunist Ceausescu a facut jocul satanistilor, si si-a gasit sfarsitul ca mai toate uneltele lor, gent Saddam, Ghaddafi, Hitler si altii, cand nu au mai avut nevoie de el pentru oropsirea poporului roman.

Va dorescu tot binele,

Gabriel Gherasim

Revista Art-emis

Stimate Domnule Gabriel Teodor Gherasim,

Este bine – cred eu – să privim ambele coperți ale unei cărți, nu doar una singură.

Am afirmat și susțin că Ceaușescu a fost patriot român. Este o realitate! Pe vremea lui l-am înjurat, dar după catastrofa decembristă, când corbii s-au năpustit asupra României, mi-am dat seama că era, categoric, mai bun decât leprele care s-au instalat după el. A fost un dictator, dar pentru români.  După asasinarea lui, la cârma Țării au urmat un criminal, un prostovan, un hoț, iar acum o marionetă în slujba altora. Cum găsiți că este mai bine? Să ai în fruntea țării un dictator sau o haită de jefuitori nemernici?

Amintiți de anii când grănicerii aveau ordin să tragă, dar așa au procedat și alții; „uitați” de miile de germani împușcași în țara lor ocupată de „aliați” și de „Marele frate de la Răsărit”. Uitați că tot Occidentul ne-a dat pe mâna rușilor.

Dvs. susțineți că sclavii au construit ceea ce era până în 89. Da, aveți dreptate, dar vă amintesc că după 1990, după ruinarea economiei, până și sclavii au fugit din țară. I-a obligat desființarea și vânzarea la prețuri derizorii a peste 1300 de mari intrepriunderi (constuite tot de sclavi, deci ale lor), rezultat al jafului național,  lipsa locurilor de muncă, șomajul a atins cote de neimaginat. România a ajuns piață de desfacere a reziduurilor occidentale., iar românii, cetățeni de rang inferior în UE (noua Uniune Sovietică Europeană). Englezii știu ei de ce au votat pentru Brexit.

În România, totul a fost transformat în ruină: economie, industrie, agricultură, cercetare… nu mai avem armată, suntem la „mila” ocupantului.

Dictatorul a lăsat țara fără datorii externe și cu creanțe de recuperat. Toate s-au scurs spre buzunarele  jefuitorilor Țării. România are acum datorii sute de miliarde.

România era suverană sub acel dictator, care a avut tăria să se opună rușilor și căruia, atât cât i-a convenit, Occidentul l-a folosit și l-a lăudat, apoi, l-a dat pe mâna rușilor, ca și pe Mareșal.

Da! și eu am stat la cozi pe vremea lui, dar atunci nimeni NU A MURIT DE FOAME. Acum, da!

Știți câți oameni ai străzii sunt azi în România?

Pacieților spitalelor de boli psihiatrice li s-a dat drumul pe străzi, din lipsa fondurilor. Spitale și școli desființate, analfabetismul și abandonul școlar „înflorește”. Țiganii au ajuns să-i sfideze pe români în propria țară. Ei au voie să urle la români. dacă un român strigă la un țigan, devine rasist… Mă întreb cum v-ați simți într-o astfel de împrejurare

România, din țară suverană și respectată a ajuns colonie sub ocupație militară străină, în fapt, o corporație nocivă care lucrează în defavoarea românilor. După cum evoluează evenimentele, nu este exclus ca țara să ajungă poligon.

Știți prea puțin din ce se întâmplă în țară și se pare că trăiți doar în trecut. Merg să văd cu ochii mei – nu la drogul numit televiziune – ce se întâmplă în România.

Ceea ce este cel mai grav, românii nu mai sunt stăpâni la ei acasă. Au ajuns sclavi în țări străine, Cu toții au fost scindați în două tabere pentru a se nimici între ei. „Divide et impera” funcționează ireproșabil.

Atunci, întrebați-vă, stimate domn: cu ce sunt mai buni jefuitorii nemernici postdecembriști decât Ceaușescu? Qui prodest această scindare?  Românii au fost stârniți unul împotriva celuilalt, până s-a ajuns la adagiul latin „Homo homini lupus”.

Vă respect opiniile; ale mele sunt rezultatul experienței din timpul războiului, de după el și de după catastrofa decembristă. Imi pot permite să fac comparații.

Acum, pentru a mai supraviețui ca Neam și Țară avem nevoie de unire, nu de ură unul împotriva celuilalt! Chiar și în schimbul de idei, precum cazul de față. Ar fi multe, multe de spus, dar… mă opresc aici.

Dumneavoastră vă doresc sănătate, iar Țării, putere să treacă și peste aceste vremuri vitrege.

Cu respect și considerație,

Ion Măldărescu

Gabriel Gherasim

Bun regasit,

Multumesc de stima si de dialog.

Le reciprochez.

O sa fim de acord ca sa nu fim de acord in cazul lui Ceausescu, deci.

Asta pentru ca pentru mine nu exista ierarhie intre draci…sunt toti draci, deci paraziti si distrugatori.

Si in momentul in care asi sublima vre-un drac ca fiind mai putin drac, pentru ca nu era asa de rau ca alti draci…il transform intr-un inger (vedeti obsesia Occidentului de a se referi la “eliberatorul” Stalin, fata de “ocupantul” Hitler (au fost AMBII ocupanti).

In momentul in care un om a decis ca sa suprimeze un alt om, devine neom.

Ca sa folosim geniul intelepciunii populare romanesti, Fartatul a devenit prin neomenie Nefartatul.

http://www.autorii.com/scriitori/sinteze-literare/literatura-populara-parte-integranta-a-literaturii-romane.php

Deci pentru victimele lui Ceausescu si a Securitatii lui, Ceausescu a fost, este si va ramane un criminal, nu un erou.

Putem sa dam aceste victime pe forasul rationalizarii crimelor contra lor, insa aceste justificari nu fac dreptate (din contra) lor.
De asta sunt un promotor al memorialisticii tuturor victimelor, fara minimalizarea, negarea sau chiar a acuzarea victimelor pentru…victimizarea lor.

Cine uita crimelor trecutului (sau le explica diminutiv) este condamnat ca sa le repete.

Este parerea mea.

Numai bine,

Gabriel

 

 Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]