„Statalistul” Dodon nu da nici doi bani pe integritatea teritoriului Republicii Moldova: sarbatoreste proclamarea „Republicii Gagauzia”

"Statalistul" Dodon nu da nici doi bani pe integritatea teritoriului Republicii Moldova: sarbatoreste proclamarea "Republicii Gagauzia", FOTO: www.zdg.md

„Statalistul” Dodon nu da nici doi bani pe integritatea teritoriului Republicii Moldova: sarbatoreste proclamarea „Republicii Gagauzia”

Cu toate ca adeseori Igor Dodon are discursuri ipocrite si pline de demagogie cu privire la pastrarea indepedentei si statalitatii Republicii Moldova atunci cand vine vorba de relatiile acestui stat cu Romania, situatia se schimba insa radical atunci cand este vorba de Transnistria sau Gagauzia.

Cand este vorba de separatistii din Transnistria sau de autonomia Gagauziei, Igor Dodon sfideaza fara nici o remuscare Constitutia Republicii Moldova, celebrand cot la cot cu transnistrenii „victoriile” si asa zisele „eliberari”, sau sarbatorind cu gagauzii pro-rusi proclamarea „Republicii Găgăuzia”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Statalistul” Dodon nu da nici doi bani pe integritatea teritoriului Republicii Moldova: sarbatoreste proclamarea „Republicii Gagauzia”

Asadar, in conceptia lui Igor Dodon statalitatea si asa zisa independenta a Republicii Moldova trebuie aparata numai fata de Romania, pe cand separatistii transnistreni sau pro-rusii din Gagauzia pot oricand faramita teritoriul statului, ba chiar este ceva si de sarbatorit pentru ca se intampla acest lucru.

Dupa o intalnire cu bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, presedintele Republicii Moldova a anuntat ca va participa la sarbatorirea proclamarii „Republicii Gagauzia”.

Sambata, 19 august 2017, incepand cu orele 19:00, in Piaţa din centrul orașului Comrat se va desfasura un eveniment festiv prin care se va celebra proclamarea „Republicii Găgăuze” care si-a declarat independenta in 19 august 1990, in timpul congresului deputatilor de toate nivelurile din sudul Republicii Moldova.

In vara anului 1990, ingrijorate de o posibila reunire a Basarabiei cu Romania, trei raioane au proclamat RSS Gagauzia in cadrul URSS: este vorba de raioanele Comrat, Vulcănești si Ceadîr-Lunga.

Cu toate ca proclamarea „Republicii Găgăuze” a fost declarata neconstitutionala de catre autoritatile de la Chisinau, gagauzii inca tin sa celebreze acest eveniment pe 19 august, si nu pe 24 decembrie, atunci cand a fost adoptat oficial statutul autonomiei Gagauziei.

 

FOTO: www.zdg.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul Moldovei

Glasul Moldovei