CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

Oficialitățile Gorjului continuă profanarea mormântului Eroinei de la Jiu și umilirea memoriei sale. Mausoleul în care sunt osemintele simbolului Armatei Române stă să se prăbușească.

Autoritățile gorjene mint de la an la an că vor restaura capodopera funerară a Miliței Petrașcu, singura intervenție (și aceea neautorizată de Ministerul Culturii) fiind a muncitorilor Primăriei din Târgu Jiu. Ei au venit cu o roabă și mistriile și au umplut cu ciment crăpăturile și găurile ivite în mormântul patrimonial al Eroinei. Este un sacrilegiu și o crimă!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Este absent “Tricolorul Comemorativ” închinat Eroinei și care trebuia înmânat urmașilor săi, ea a jurat credință Patriei pe Drapelul țării. Execuția publică și ofensa adusă memoriei Ecaterinei Teodoroiu nu se termină aici. Eroina de la Jiu are și astăzi mormântul profanat de comuniști.

[info]END OF SUMMER SALE – 21-24 august – final[/info]

CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

Pe vremea comuniștilor, crucea de la căpătâiul Ecaterinei Teodoroiu a fost dărâmată și distrusă. Nici cu ocazia Centenarului jertfei sale crucea nu a fost pusă la loc.

Am cerut Primăriei Târgu Jiu să o declare oficial “Eroină a Neamului”, am cerut degeaba. Închisoarea ar fi o balanță pentru acești ucigași și gropari de Eroi!

Laurian Stănchescu,

Președinte, Fundația “Ideea Contemporană” 
Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, 
Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

Românii din Covasna: "NOI NU VREM TINUT SECUIESC!"

mar aug. 22 , 2017
Românii din Covasna: “NOI NU VREM TINUT SECUIESC!” Un personaj foarte controversat din judetul Covasna este vesnicul primar al Zagonului, domnul Kis Jozsef. Românii si secuii deopotriva au semnalat de-a lungul timpului numeroase abuzuri si umilinte din partea celui supranumit de acum “stăpânul munţilor din zona Zagonului”. Un astfel de cetatean din acea […]
Românii din Covasna NOI NU VREM TINUT SECUIESC!

Poate vă place și:

libris.ro