fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

Print Friendly, PDF & Email

CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

Oficialitățile Gorjului continuă profanarea mormântului Eroinei de la Jiu și umilirea memoriei sale. Mausoleul în care sunt osemintele simbolului Armatei Române stă să se prăbușească.

Autoritățile gorjene mint de la an la an că vor restaura capodopera funerară a Miliței Petrașcu, singura intervenție (și aceea neautorizată de Ministerul Culturii) fiind a muncitorilor Primăriei din Târgu Jiu. Ei au venit cu o roabă și mistriile și au umplut cu ciment crăpăturile și găurile ivite în mormântul patrimonial al Eroinei. Este un sacrilegiu și o crimă!

Este absent “Tricolorul Comemorativ” închinat Eroinei și care trebuia înmânat urmașilor săi, ea a jurat credință Patriei pe Drapelul țării. Execuția publică și ofensa adusă memoriei Ecaterinei Teodoroiu nu se termină aici. Eroina de la Jiu are și astăzi mormântul profanat de comuniști.

END OF SUMMER SALE – 21-24 august – final

CENTENARUL EROINEI POPORULUI ROMÂN, fără Cruce sfințită la căpătâi și “Tricolor Comemorativ”!

Pe vremea comuniștilor, crucea de la căpătâiul Ecaterinei Teodoroiu a fost dărâmată și distrusă. Nici cu ocazia Centenarului jertfei sale crucea nu a fost pusă la loc.

Am cerut Primăriei Târgu Jiu să o declare oficial “Eroină a Neamului”, am cerut degeaba. Închisoarea ar fi o balanță pentru acești ucigași și gropari de Eroi!

Laurian Stănchescu,

Președinte, Fundația “Ideea Contemporană” 
Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, 
Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info