De asta s-a insistat atat de mult pentru introducerea placutelor bilingve? Pentru ca sub acest pretext sa fie intr-un final afisate informatii numai in limba maghiara?
Ni se demonstreaza pentru inca o data in plus, faptul ca toleranta si respectul nu sunt biunivoce, mai ales in sanul comunitatilor de romani si maghiari in care extremistii si iredentistii maghiari ajung in functii publice de conducere la nivel local.
Iata de pilda cum este respectata limba oficiala in Romania. In imaginea din articol este surprins si fotografiat in ziua de duminica, 27 august 2017, un panou public stradal din municipiul Gheorgheni, jud. Harghita.
[info]Transport gratuit la orice Maggi Pack cumparat[/info]De asta s-a insistat atat de mult pentru introducerea placutelor bilingve? Pentru ca sub acest pretext sa fie intr-un final afisate informatii numai in limba maghiara?
Un cititor al site-ului nostru ne-a trimis pe adresa redactiei aceasta imagine fotografiata in municipiul Gheorgheni, jud. Harghita.
Stim cu totii cata bataie de cap au avut autoritatile din Romania si cat de mult s-a insistat pentru introducerea placutelor bilingve in localitatile in care comunitatile minoritatilor etnice reprezentau un anumit procent din intreaga populatie, ba chiar in unele cazuri s-a fortat introducerea acestor placute chiar si in localitati in care nu erau indeplinita conditiile minime legale (vezi exemplul Clujului).
Cum am putea noi interpreta oare acest exemplu de mai sus insa daca nu ca pe o adevarata sfidare la adresa limbii oficiale a statului roman? Dar mai ales constatam cu stupoare ca este incalcat interesul contribuabilior locali de etnie romana din respectiva localitate unde a fost instalat acel panou.
De asta s-a insistat atat de mult pentru introducerea placutelor bilingve? Pentru ca sub acest pretext sa fie intr-un final afisate informatii numai in limba maghiara in anumite regiuni ale tarii?
Sursa: Glasul.info
- 8 Iulie 1481 – Bătălia de la Râmnic, în care voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare, înfrânge oastea munteano-turcă - 8 iulie 2025
- 7 iulie 1601 – Pornind din Debreţin, oastea lui Mihai Viteazul împreună cu cei 800 de soldaţi lui Mihalcea, trece prin Carei, după care îşi stabileşte tabăra la 7 iulie 1601 la Moftin - 7 iulie 2025
- 5 Iulie 1484 – începea Bătălia pentru cetatea Chilia. În vara anului 1484 otomanii au atacat cetatea-port Chilia în vederea extinderii ariei de dominație turcească în nordul Dunării de Jos - 5 iulie 2025