Iar domnul Cristian Tudor Popescu nu a dezamăgit. A reușit cumva să-l aducă în discuție pe Corneliu Zelea Codreanu. S-a bătut stânga cu stânga si de vină e Corneliu Zelea Codreanu!

Ca și Tatiana Niculescu, și Cristian Tudor Popescu a fost martor, acum 93 de ani, la scena în care avocatul Corneliu Zelea Codreanu l-a împușcat mortal pe prefectul de poliție Constantin Manciu. Iată și cum s-au întâmplat faptele conform martorului ocular Cristian Tudor Popescu:

„Pe 25 octombrie 1924, la fel, un anume Corneliu Zelea Codreanu a fost făcut obraznic și impertinent de către prefectul Manciu și polițistii inculpați pentru rele tratamente aplicate unui student pe care-l apăra avocatul Codreanu. Drept răspuns, avocatul Zelea Codreanu a ieșit pe treptele judecătoriei, l-a așteptat acolo pe comisarul de poli.. ăăă, pe prefectul Manciu, l-a împușcat în cap de la câțiva pași cu sânge rece după care a tras în alți doi comisari de poliție rănindu-i grav. În urma atmosferei din țară de la acel moment, al antisemitismului popular care era în continuă creștere, în urma acestei presiuni s-a dat în procesul în care în mod normal Zelea Codreanu trebuia să primească condamnare pe viață, a fost achitat pentru… ăă omor și dublă tentativă de omor.”

Domnule Popescu, ce-are a face antisemitismul cu prefectul de poliție Manciu? Din câte știu eu, respectivul era român get-beget. Era o brută care credea că Iașiul era moșia lui personală, unde putea să facă orice: să bată, să aresteze fără motiv, să tortureze și să umilească pe oricine după bunul plac. Și asta nu o spun eu, o spun martorii care au fost audiați în timpul procesului. (…)

 

Dar să trecem peste asta. Cristian Tudor Popescu face o paralelă validă între starea de tensiune gata să explodeze din România actuală și starea de tensiune gata să explodeze din România interbelică. Doar că omite să spună care sunt adevărații vinovați: clasa politică, mass media aservite – unde și el e o rotiță nu chiar neînsemnată, corupția generalizată, bătaia de joc a autorităților față de populație etc.

Sursa: ioncoja.ro