RSS

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

La 14 septembrie 1895 avea loc inaugurarea Podului de la Cernavoda

Print Friendly, PDF & Email

La 14 septembrie 1895 avea loc inaugurarea Podului de la Cernavoda

Pe data de 14 septembrie 1895 avea loc Inaugurarea podului peste Dunăre între Fetești și Cernavodă (proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny), care era la acea vreme cel mai lung pod (4.088 m) din Europa Continentală și al treilea pod din lume.

Constructia Podului Regele Carol I (redenumit mai apoi Podul Anghel Saligny, pentru a-l onora pe Anghel Saligny proiectantul și executantul podului) a avut loc între anii 1890 și 1895. Realizarea unui asemenea pod la acel moment si pe acel amplasament era strict necesara pentru a asigura legătura feroviară între București și Constanța. Podul este înscris în Lista Monumentelor Istorice sub denumirea Podul Carol I cu statuile „Dorobanții”.

La 14 septembrie 1895 avea loc inaugurarea Podului de la Cernavoda

La capătul podului dinspre Cernavodă, în memoria eroilor căzuți în Războiul de Independență, a fost ridicat un impresionant monument din bronz, reprezentând doi dorobanți. Dorobanții și stemele au fost realizate de sculptorul francez Léon Pilet (1836-1916), o parte din contravaloarea lor fiind suportată de ambasada franceză de la București, ca un dar în cinstea regelui Carol I.

La inaugurarea podului, acesta a fost traversat mai întâi de catre o garnitură de 16 locomotive cu viteza de 80 km/h, după care a urmat si garnitura de tren care venise de la București cu Regele CAROL I și distinși oaspeți, cu o viteza de 80 km/h.

La inaugurarea Podului de la Cernavoda, in timp ce podul era traversat de primele garnituri de tren, inginerul Anghel Saligny impreuna cu toti muncitorii care au participat la lucrarile de ridicare a podului, stateau sub pod intr-o salupă, Saligny considerand ca prin acest gest dovedeste garanția constructorului, demonstrand faptul ca are incredere in ceea ce a realizat.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline