libris.ro

Conflictele şi șocurile meteorologice influenţează negativ securitatea alimentară chiar și pe fondul creșterii producției globale de alimente

Conflictele şi șocurile meteorologice influenţează negativ securitatea alimentară chiar și pe fondul creșterii producției globale de alimente

Conflictele şi șocurile meteorologice influenţează negativ securitatea alimentară chiar și pe fondul creșterii producției globale de alimente.

Raportul FAO notează recolte în  redresare în majoritatea țărilor sărace cu deficit de alimente.

22 septembrie 2017, Roma  Recoltele robuste din America Latină și redresarea condițiilor agricole din Africa de Sud duc spre îmbunătățirea situației mondiale a aprovizionării cu alimente, dar conflictele civile în curs de desfășurare și șocurile legate de climă afectează progresul către reducerea foametei, se menţionează în noua ediție a raportului FAO privind perspectivele recoltelor și situația alimentară.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Uraganele din Caraibe și inundațiile din Africa de Vest ar putea dezechilibra producția agricolă locală, dar tendințele mai largi ale producției alimentare sunt pozitive, susţinute de așteptările record la producţia de cereale în mai multe țări.

Aproximativ 37 de state, dintre care 28 sunt în Africa, solicită asistență externă pentru alimente, potrivit raportului trimestrial.

Situaţia din ţările – Afganistan, Burkina Faso, Burundi, Camerun, Republica Centrafricană, Ciad, Congo, Republica Democratică Coreeană, Republica Democrată Congo, Djibouti, Eritreea, Etiopia, Guineea, Libia, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritania, Mozambic, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Sierra Leone, Somalia, Sudanul de Sud, Sudanul, Swaziland, Siria, Uganda, Yemen și Zimbabwe este neschimbată din luna iunie.

Conflictele continuă să aibă un impact puternic asupra agriculturii și securității alimentare în Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Irak, nordul Nigeriei, Somalia, Sudanul de Sud, Siria și Yemen și au adesea efecte ulterioare în alte părţi – din cauza persoanelor strămutate și a insecurității civile sporite. Șocurile meteorologice din 2017, inclusiv seceta, au agravat impactul conflictelor în unele țări, în special în Somalia și în Etiopia de Sud.

Revenirea după El Niño

Producția globală de cereale este estimată să atingă un nivel record în 2017 estimat la 2 611 de milioane de tone. În timp ce acest lucru se datorează potenţialului major din Argentina și Brazilia, este de remarcat creșterea așteptată a producției agregate în Africa cu mai mult de 10% în acest an, determinată de creșterea recoltelor de porumb din Africa de Sud, afectate puternic de fenomenul meteorologic El Nino de anul trecut, și producția de grâu în țările din Africa de Nord.

Producția agregată de cereale în Statele cu Venituri Scăzute și Deficit de Alimente (SVSDA) se așteaptă, de asemenea, să crească cu 2,2% în acest an, reducând necesităţile de import, potrivit noilor estimări ale FAO.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info