CENTENAR fără evenimente în Cluj-Napoca?

CENTENAR fără evenimente în Cluj-Napoca?

Marea Unire de la 1918 este cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

În aproximativ trei luni sărbătorim o sută de ani de la Marea Unire, CENTENARUL, iar municipiul Cluj-Napoca trebuie să fie pregătit să-l celebreze.
În acest moment, cele mai importante orașe ale României, București(au fost anunțate mai multe evenimente cât și inaugurarea a trei monumente: „General H. M. Berthelot”; „Ferdinand I”, care va fi amplasat în Piața Victoriei, și „I.C. Brătianu”, în Piața Universității) și Iași (a fost înființat un Departament al Centenarului în cadrului primăriei și deja au fost organizate evenimente inclusiv în întâmpinarea Centenarului) au intrat în linie dreaptă cu organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, în sensul în care s-au stabilit termene clare și obiective concrete, un calendar al proiectelor și al întâlnirilor de lucru. Doar municipiul Cluj-Napoca, mândria Transilvaniei, face rabat de la aceste pregătiri.

CENTENAR fără evenimente în Cluj-Napoca?

„Chiar dacă timpul este limitat, le transmit consilierilor locali și primarului Emil Boc că este necesară comunicarea publică a pregătirilor pentru Centenar și le solicit să urgenteze rezolvarea restanțelor și să agreeze un calendar al evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, corelat cu acțiuni susținute de asociații sau alte entități private. Le cer să trateze anul 2018 cu mare responsabilitate și seriozitate, pentru că o improvizație ar ruina acest moment festiv!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Comunicat de presa primit de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grup PSD)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Deputatul Constantin Codreanu a participat la Simpozionul internațional ”Experimentul Pitești - reeducarea prin tortură”

mar oct. 3 , 2017
Deputatul Constantin Codreanu a participat la Simpozionul internațional ”Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură” Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a participat, alături de profesori universitari, publiciști, lideri ai societății civile, foști deținuți politici și foști deportați, la cea de a […]
“7 CUVINTE” – Povestea unui biruitor GHEORGHE CALCIU

Poate vă place și:

libris.ro