RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Poemul zilei: Jurăm pentru Ardeal și Țară!

Print Friendly, PDF & Email

Poemul zilei: Jurăm pentru Ardeal și Țară!

Membru titular al Uniunii Scriitorilor Români, preşedintele  Fundaţiei “Ideea Contemporană” si membru titular al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, scriitorul Laurian Stănchescu este unul dintre putinii oameni de cultura contemporani dispusi sa mearga atat de departe pentru a atrage societatii atentia ca fenomenul culturii se pierde incet dar sigur, incat a organizat prin tara unele dintre cele mai lungi marsuri de care ati auzit vreodata, de sute de kilometri, pe care le-a parcurs personal pe jos, neglijandu-si de multe ori sanatatea si trupul in aceste adevarate maratonuri culturale.

Pe Laurian Stănchescu il sperie disparitia culturii! De multe ori luptandu-se cu morile de vant, cu niste autoritati ale statului român insensibile la valorile culturale, istorice si spirituale românesti, poetul si scriitorul gorjean nu s-a lasat niciodata invins, ci a perseverat in actiunile sale, aducandu-si importante contributii pentru promovarea imaginii unor valori istorice si culturale precum cele ale lui Avram Iancu, Nichita Stanescu, Constantin Brâncuși, revitalizand sentimentul patriotic in randul populatiei.

Poemul zilei:

jurăm pentru Ardeal și Țară!

eroii nu se nasc din veac în veac
ci doar atunci când ţara piere
când pe morminte şi pe noi
încep să crească ierburi rele

eroii nu se nasc din veac în veac
ei sunt ca fulgerele din furtună
apar când sfinţii strigă din biserici
că nu mai au în aură lumină

eroii nu se nasc din veac în veac
şi nici nu mor când sunt ucişi
ei bat ca nişte clopote din moarte
de care trag ei înşişi neînvinşi

laurian stănchescu

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline