RSS

A plecat dintre noi și istoricul…

A plecat dintre noi ș…

La 24 aprilie 1918 era semnat Tr…

La 24 aprilie 1918 er…

În timp ce Europa de Vest se bat…

În timp ce Europa de …

Pedeapsa cu moartea pentru viola…

Pedeapsa cu moartea p…

Ce-avem în fruntea României? Un …

Ce-avem în fruntea Ro…

Minuneeee! S-au trezit guvernanț…

Minuneeee! S-au trezi…

Închisoare de până la 2 ani pent…

Închisoare de până la…

Când apăreau astfel de imagini p…

Când apăreau astfel d…

Chris Terhes: "Bravo Coldea și M…

Chris Terhes: "Bravo …

Când până și bătuții în cap fac …

Când până și bătuții …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deputatul Constantin Codreanu a participat la Simpozionul internațional ”Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Constantin Codreanu a participat la Simpozionul internațional ”Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a participat, alături de profesori universitari, publiciști, lideri ai societății civile, foști deținuți politici și foști deportați, la cea de a XVII-a ediție a Simpozionului internațional ”Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”.

„Evenimentul la care am participat zilele trecute, la invitația profesorului universitar doctor Ilie Popa, președintele Fundației Culturale ”Memoria”, filiala Argeș, reprezintă o reamintire a aspectelor privind experimentul criminal de „reeducare prin tortură“, început pe 6 decembrie 1949, la închisoarea din Piteşti, unde majoritatea deţinuţilor politici erau studenţi şi elevi.
Experimentul sau fenomenul Piteşti a constat în recrutarea unor deţinuţi politici, ei înşişi în prealabil torturaţi, cărora li se promitea eliberarea şi încadrarea cu grade în securitatea comunistă din România, în schimbul obținerii de informații de la alţi deţinuţi politici, colegi și prieteni.
Informațiile erau obținute prin aplicarea unor metode de tortură greu de imaginat, care duceau de cele mai multe ori la moarte.În cadrul celei de a XVII-a ediții i-am reamintit pe cei care au fost victime ale totalitarismului comunist și i-am sărbătorit pe cei care au supraviețuit brutalității perioadei de după cel de-al Doilea Război Mondial.
M-a bucurat enorm prezența în sală a tinerilor români, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina. Pentru a nu fi rescrisă, istoria nu trebuie uitată, iar educația, în acest caz, este esențială pentru însușirea valorilor autentice ale națiunii române de către generația tânără de astăzi și de mâine.
În cuvântarea susținută, am adus în discuție și situația actuală a comunităților istorice românești din jurul granițelor și Balcani și a diasporei emergente, precum și legea antidemocratică a Educației din Ucraina, pregătirea Centenarului și înfăptuirea ReUnirii, următorul proiect de țară al României după integrarea în NATO și în UE”, a fost mesajul transmis de către deputatul PMP Constantin Codreanu.
Comunicat de presa primit de la preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grup PMP)

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!
Daca ne apreciati munca, acum puteti dona si in contul nostru de Paypal


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Male Leisure Canvas Sports Sling Bag

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline