Chiar se vrea Facebook un fel de politie a gandirii? Facebook solicita informatii foarte detaliate celor care vor sa publice reclama politica

Chiar se vrea Facebook un fel de politie a gandirii? Facebook solicita informatii foarte detaliate celor care vor sa publice reclama politica.

In ultimele zile este limpede pentru toata lumea ca reteaua de socializare a inceput o lupta ideologica de proportii, inchizand pagini si conturi ale unor organizatii sau personalitati publice, uneori justificat, alteori sub niste pretexte puerile, asemenea vanatorilor de vrajitoare din evul mediu.

De curand, Facebook a anuntat si cateva masuri controversate, solicitand informatii extrem de detaliate celor care vor sa publice reclama politica pe platforma de socializare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Reprezentantii retelei de socializare spun ca prin aceste masuri reclamele politice vor fi mai “transparente”, utilizatorii avand ocazia sa vada langa postarile sponsorizate cu scopuri politice si o eticheta pe care va scrie “platit de…”.

Chiar se vrea Facebook un fel de politie a gandirii? Facebook solicita informatii foarte detaliate celor care vor sa publice reclama politica

Canada va fi prima tara in care vor fi incepute testele in curand, urmand ca sistemul sa fie aplicat si in SUA pana in luna noiembrie a anului 2018, iar apoi la nivel global.

Daca reteaua de socializare va mentine acelasi partizanat ideologic cu care ne-a obisnuit pana acum, atunci aceasta masura nu va fi altceva decat inca o unealta de decantare ideologica prin care progresistii sa-si poata identifica si ataca tintele cu mai mult succes.

Cenzura frenetica din ultima vreme inceputa la nivel global de catre Facebook este remarcata si de catre utlizatorii retelei de socializare:

“Toată scrânteala asta cenzuristică de pe Facebook mi-a amintit niște idei pe care nu am apucat să le fac cunoscute pe aici și care mi-au trecut prin minte în primăvară, în plină dezbatere (în context trumpian) despre fake-news și știri alternative.

Din punctul meu de vedere, știrile alternative, fie ele deseori și fake, facilitate în circulația lor de rețelele sociale, au și un rol benefic. (…)

Monopolul corporatist asupra informației și interpretării acesteia dădea posibilitatea fraudei prin omisiune și a “mânării” nestingherite a hățurilor discursului public.

Acum, știrile “alternative” provoacă presa instituționalizată: îi aruncă mănușa și pune reflectoarele pe petele albe ale hărții informației și pe cele negre ale interpretării; nu mai pot fi puse în umbră.
Cititorul nu mai este el cel ghidat de starurile consacrate ale jurnalismului tradițional, ci îl poate testa, îl poate verifica. Credibilitatea nu se mai păstrează de la sine, prin vechiul prestigiu.”, a scris Cristina Popescu pe contul sau de Facebook

“Nu știu cu precizie care e cauza valului de suspendări/blocări ale unor conturi Fb. Valul nu poate fi, însă, întîmplător. Pare ceva încadrabil între o campanie de pedepsire și planul tactic cu obiective precise al unei linii invizibile de hăitași. Unul dintre obiective pare a fi îndepărtarea definitivă de pe Fb a vocilor neconformizate încă. Or, dacă ăsta e obiectivul, atunci e complet greșită părăsirea Fb pentru alte rețele, idee despre care citesc tot mai des în ultima perioadă. Deocamdată, n-am fost suspendat/blocat. Dacă voi fi, să știți că v-am iubit – cum scria domnul doctor Constantinescu acum cîteva zile.

Dar dacă mi se va întîmpla, am să revin. Nu sînt dispus să fac exact ce-și doresc dușmanii societății deschise, cea caracterizată prin transparență, exprimare liberă a opiniilor, democrație. A fost bine, domnu’ Soros?”, scrie si Sorin Faur pe contul sau de Facebook

Glasul.info

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un barbat care a injunghiat un sofer de taxi la Timisoara a aflat pe pielea lui ce inseamna solidaritatea intre taximetristi

Dum oct. 29 , 2017
Un barbat care a injunghiat un sofer de taxi la Timisoara a aflat pe pielea lui ce inseamna solidaritatea intre taximetristi. Taximetria este o meserie care implica multe riscuri, de aceea taximetristii sunt poate unii dintre cei mai solidari colegi de munca, mentinand aproape permanent legatura si comunicand atat cu […]
Un barbat care a injunghiat un sofer de taxi la Timisoara a aflat pe pielea lui ce inseamna solidaritatea intre taximetristi, Foto: facebook.com/sabau.razvan.39

Poate vă place și:

libris.ro