libris.ro

1 noiembrie a fost declarata ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA AMBROZIEI, parte a campaniei „Viața fără ambrozie”

1 noiembrie a fost declarata ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA AMBROZIEI, parte a campaniei „Viața fără ambrozie”

1 noiembrie a fost declarata ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA AMBROZIEI, parte a campaniei „Viața fără ambrozie”

Deputatul PNL Florica Chereches este implicata intr-o ampla campanie pentru susținerea adoptarii Legii de stârpire a ambroziei, reusind sa mobilizeze o multime de jurnalisti in aceasta cauza, intr-un efort pentru a-i face pe factorii de decizie sa inteleaga ca avem de a face cu o planta invaziva, una dintre cele alergene plante din România.

„Cu ambrozia nu-i de glumit, pentru ca este cea mai alergena planta din România, care produce peste 30.000 de seminte si 2 miliarde de grauncioare de polen. Salut faptul ca Senatul a adoptat in unanimitate propunerea legislativa pe care am initiat-o alaturi de alti colegi si imi exprim speranta ca acelasi lucru se va intampla si in Camera Deputatilor. Vrem sa demonstram tuturor ca viata fara ambrozie poate sa devina o realitate.”, a declarat deputatul PNL Florica Chereches prin intermediul unui clip video postat pe contul sau de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


1 noiembrie a fost declarata ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA AMBROZIEI, parte a campaniei „Viața fără ambrozie”


„Viața fără ambrozie poate deveni o realitate, dacă ne facem fiecare datoria! Azi e zi de campanie de susținere a proiectului meu de Lege de starpirea ambroziei, care a trecut de Senat și ajunge la Camera Deputatilor. Alătură-te și tu campaniei jurnaliștilor și distribuie postarile pe această temă.

Inițiatoarea Campaniei pentru susținerea adoptării Legii de stârpire a ambroziei, care a reuşit să mobilizeze o mulțime de jurnalişti în această cauză. Sănătate şi mult succes!”, a postat Florica Chereches pe contul sau de Facebook 


„Jurnaliști, vedete TV, politicieni și artiști trag un semnal de alarmă privind necesitatea adoptării urgente a Legii privind combaterea ambroziei. Ei postează pe paginile lor de socializare mesaje de susținere în lupta cu cea mai alergenă plantă din România. Aceasta produce 30.000 de semințe și peste 2 miliarde de grăuncioare de polen, care produc forme severe de alergie, cu afectarea iremediabilă a sistemului imunitar.

Scopul campaniei este să atragă atenția publicului, asupra pericolelor la care se expun cei care intră în contact cu această plantă, precum și urgentarea votului în Camera Deputaților pentru Legea privind eliminarea ambroziei de pe terenuri lăsate în paragină, o lege așa cum au majoritatea țărilor civilizate ale lumii. Ca inițiator al proiectului de lege, alături de alți colegi deputați, salut această inițiativă civilă de susținere a unei legi atât de necesare pentru sănătatea populației.

Legea a fost votată în unanimitate de Senat, și va ajunge cât de curând în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, și apoi la votul final.

Legea prevede obligativitatea tuturor proprietarilor de terenuri, private sau publice, de a și le curăța de ambrozie, iar dacă nu se conformează, riscă amenzi cuprinse între 750 și 5000 de lei — în cazul persoanelor fizice — și între 5000 și 20.000 de lei, în cazul celor juridice.

Legea are și o componentă de informare a populației, pentru ca aceasta să o recunoască și să se ferească de ea, să o stârpească. Legi similare există și în Germania, Austria, Elveția, Italia, Franța, chiar și vecina Ungaria.

Tratamentul alergiei la ambrozie e special, costă mult, și nu e decontat de Casa de sănătate. Simptomele bolii pot fi diferite și duc la afectarea parțială sau totală a capacității de muncă, la deteriorarea drastică a calității vieții. Cei care dezvoltă astfel de alergii, riscă să facă astm bronșic ulterior.

Îmi exprim speranța că și Camera Deputaților va adopta acest proiect de lege, astfel încât în România, viața fără ambrozie să devină o realitate, nu doar un vis.”, a mai adaugat deputatul PNL Florica Chereches

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info