De ce nu m-am bucurat, dar nici n-am plans, la moartea lui Neagu Djuvara

De ce nu m-am bucurat, dar nici n-am plans, la moartea lui Neagu Djuvara

Spre deosebire de cohortele din sleahta progresisto-sorosista care a organizat o monstruoasa cheta de lacrimi de crocodil la moartea lui Neagu Djuvara, dandu-se care mai de care peste cap ca Greuceanu, incercand fiecare sa para cat mai afectat de disparitia cumanopatului Djuvara, am ales ca mai degraba sa fac putina lumina asupra activitatii antiromanesti a acestui asa zis “istoric”.

Mirat de mortile subite ale lui Verestoy Attila si Neagu Djuvara tocmai acum in apropierea zilei Micii Uniri, am postat pe o retea de socializare o mica mostra de umor negru:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

“Centenarul provoaca alergii mortale antiromanilor: Verestoy Attila si Neagu Djuvara n-au mai suportat!”

De ce nu m-am bucurat, dar nici n-am plans, la moartea lui Neagu Djuvara

In timp ce unii au savurat mostra de umor, unii au gasit-o necuviincioasa sau au ramas nedumeriti de ce-l consider si Neagu Djuvara antiroman. Asadar am ramas dator unora dintre ei cu niste explicatii.

Pai sa vedem putin cam cum stau treburile in cazul asa zisului istoric Neagu Djuvara: Alex Mihai Stoenescu, istoric premiat de catre  ACADEMIA ROMÂNĂ spunea la un moment dat urmatoarele: “Cartile lui Boia si Djuvara sunt acumulari de falsuri istorice”.

“Nu sunt cărți de istorie. Conțin multe falsuri istorice, manevrate pentru a specula incultura. Sunt opinii libere, eventual eseuri pe subiecte de istorie.

Ele se încadrează unui curent politic de propagandă negativistă și antinaționalistă care vrea să schimbe percepția despre identitatea națională românească („depășită”, „marginală”, „provincială”, „ficționară”, „mitologică”), pe care autorii nu și-o asumă, în favoarea unei identități europene generale în care elementele identitare românești să dispară și România să fie un grup de regiuni culturale diferite, aparținând de fapt altor spații: Transilvania, Ungariei și Occidentului; Moldova Ortodoxiei răsăritene, Muntenia balcanismului, poporul român devenind doar o limbă locală, ca accident istoric”, sustine istoricul Alex Mihai Stoenescu

In timp ce intreaga propaganda progresisto-sorosista rostogoleste pupincurisme morbide la adresa lui Neagu Djuvara, eu unul am ales sa nu ma aflu si eu printre acesti lustruitori de cozi de topor.

Dupa cum bine spunea unul dintre prietenii de pe o retea de socializare prin intermediul unuia dintre cele mai obiective comentarii: nici nu ma bucur, dar nici nu plang pentru moartea lui Neagu Djuvara.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Președintele Parlamentului Republicii Moldova afirma ca tara sa ar putea cere miliarde de dolari drept despagubiri de la Federatia Rusa

vin ian. 26 , 2018
Președintele Parlamentului Republicii Moldova afirma ca tara sa ar putea cere miliarde de dolari drept despagubiri de la Federatia Rusa Intr-un inverviu acordat unei publicatii din Letonia (n.r. Latvijas Avize), Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a sustinut ca pentru pierderile provocate de prezenta trupelor ruse pe teritoriul Transnistriei tara […]
Ucraina isi manifesta ingrijorarea legata de apropierea Republicii Moldova de Rusia

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro