RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Print Friendly, PDF & Email

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Presiunile tot mai mari si tot mai intruzive ale oficialilor de la Bruxelles in treburile interne ale Poloniei starnesc ingrijorare in randul autoritatilor din Estonia. Relatia tot mai tensionata dintre Uniunea Europeana si Polonia face ca tot mai multi dintre politicienii estonieni sa priveasca cu ingrijorare situatia, temandu-se de o posibila destramare a uniunii.

Masurile disproportionate pe care le incearca oficialii de la Bruxelles impotriva Poloniei si felul in care ii tot calca pe picioare pe principalii lideri polonezi, duc cu gandul la o posibila iesire a Poloniei din Uniunea Europeana daca se mai continua in acest fel.

Mai mult, situatia Marii Britanii, unul dintre cei mai importanti jucatori economici de pe piata europeana, va fi concludenta si pentru alte tari care isi vor dori parasirea uniunii, mai ales daca negocierile dintre Regatul Unit si Uniunea Europeana se vor incheia intr-un mod pozitiv pentru britanici.

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Politicienii din Estonia se tem de faptul ca Polonia poate antrena odata cu iesirea sa din Uniunea Europeana si alte tari, intr-un fel de efect domino, cel mai probabil urmand-o la scurt timp si celelalte tari din Grupul de la Visegrad.

Fiind mai aproape de Polonia si cunoscand mai indeaproape etosul polonez, estonienii realizeaza mai bine atmosfera sociopolitica din aceasta tara, realizand ca intr-adevar nu doar mediul politic polonez este impotriva masurilor luate de Bruxelles ci si o foarte importanta parte din opinia publica din Polonia.

Uriasele manifestatii nationaliste ale polonezilor au fost si ele de asemenea edificatoare despre cum cugeta si simte natiunea poloneza. Pentru politicienii estonieni este clar ca daca Bruxellul nu inceteaza cu acesta masuri disproportionate impotriva Poloniei, riscul ca aceasta tara sa paraseasca Uniunea Europeana este unul foarte ridicat.

Glasul.info

 Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info