Bolovanul antiromân de la Oradea…

Pe data de 25 iunie …

Tractoriști din Voivodina, Serbi…

"Marile exploatații …

O judecătoare face praf așa zisu…

Judecătoarea Adriana…

Steagul LGBT călcat în picioare,…

"Libertatea sexuală …

(FOTOREPORTAJ) Mitingul pentru f…

Sâmbătă, 15 iunie 20…

Frați români, veniți acasă!

Asociația PUBLIC AT…

Executor judecătoresc amendat pe…

Încă una din minunil…

Centenarul Opincii: 100 de ani c…

"M-am pomenit cu un …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Print Friendly, PDF & Email

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Presiunile tot mai mari si tot mai intruzive ale oficialilor de la Bruxelles in treburile interne ale Poloniei starnesc ingrijorare in randul autoritatilor din Estonia. Relatia tot mai tensionata dintre Uniunea Europeana si Polonia face ca tot mai multi dintre politicienii estonieni sa priveasca cu ingrijorare situatia, temandu-se de o posibila destramare a uniunii.

Masurile disproportionate pe care le incearca oficialii de la Bruxelles impotriva Poloniei si felul in care ii tot calca pe picioare pe principalii lideri polonezi, duc cu gandul la o posibila iesire a Poloniei din Uniunea Europeana daca se mai continua in acest fel.

Mai mult, situatia Marii Britanii, unul dintre cei mai importanti jucatori economici de pe piata europeana, va fi concludenta si pentru alte tari care isi vor dori parasirea uniunii, mai ales daca negocierile dintre Regatul Unit si Uniunea Europeana se vor incheia intr-un mod pozitiv pentru britanici.

Estonia se teme de o potentiala destramare a Uniunii Europene

Politicienii din Estonia se tem de faptul ca Polonia poate antrena odata cu iesirea sa din Uniunea Europeana si alte tari, intr-un fel de efect domino, cel mai probabil urmand-o la scurt timp si celelalte tari din Grupul de la Visegrad.

Fiind mai aproape de Polonia si cunoscand mai indeaproape etosul polonez, estonienii realizeaza mai bine atmosfera sociopolitica din aceasta tara, realizand ca intr-adevar nu doar mediul politic polonez este impotriva masurilor luate de Bruxelles ci si o foarte importanta parte din opinia publica din Polonia.

Uriasele manifestatii nationaliste ale polonezilor au fost si ele de asemenea edificatoare despre cum cugeta si simte natiunea poloneza. Pentru politicienii estonieni este clar ca daca Bruxellul nu inceteaza cu acesta masuri disproportionate impotriva Poloniei, riscul ca aceasta tara sa paraseasca Uniunea Europeana este unul foarte ridicat.

Glasul.info

 


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia