libris.ro

Lumea Justitiei va formula o plangere la CNCD impotriva lui Iohannis si Kovesi pentru discriminare

Lumea Justitiei va formula o plangere la CNCD impotriva lui Iohannis si Kovesi pentru discriminare

Lumea Justitiei va formula o plangere la CNCD impotriva lui Iohannis si Kovesi pentru discriminare

Publicatia Lumea Justitiei (luju.ro) va depune in curand o plangere la CNCD impotriva presedintelui Klaus Iohannis si  a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru discriminarea unei anumite categorii de cetateni ai Romaniei.

Redactia Lumea Justitiei a initiat o petitie ce va fi depusa luni la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.Pentru aplicarea etichetelor de „penali” si „inculpati” celor care au sesizat coruptia din DNA:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Jurisprudenta CNCD pentru sanctionarea unei persoane care a creat un cadru ostil, intimidant si ofensiv asupra unor persoane cu orientare homosexuala e deplin aplicabila in acest caz in care un efect similar s-a creat impotriva celor aflati in proceduri judiciare”, scrie luju.ro.

Potrivit Lumea Justitiei, in situatia in care Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va stabili ca faptele reclamate ale celor doi constituie „fapte de discriminare impotriva categoriei de persoane aflate in proceduri judiciare””, acestia pot fi sanctionati de la avertisment pana la amenda contraventionala in cuantum de 100.000 lei.

„Potrivit art. 15 din OUG 137/2000: “Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia.””

Cei de la luju.ro isi incheie petitia cu urmatoarea concluzie:

„Va rugam sa constatati savarsirea faptelor discriminatorii semnalate si sa dispuneti sanctiunile prevazute de lege impotriva Presedintelui Romaniei si procurorului sef al DNA. Masura sanctionarii unui asemenea comportament este necesara intr-o societate democratica intrucat apararea dreptului la demnitatea umana a persoanelor cercetate penal si respectarea prezumtiei de nevinovatie sunt valori esentiale aparate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si legislatia Romaniei. „

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info