Capat de linie! Fostul presedinte al CCR Ioan Vida pune bomboana pe coliva: „Presedintele are obligatia de a o revoca pe Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei!”

Capat de linie! Fostul presedinte al CCR pune bomboana pe coliva: "Presedintele are obligatia de a o revoca pe Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei!", Foto original: mae.ro

Capat de linie! Fostul presedinte al CCR Ioan Vida pune bomboana pe coliva: „Presedintele are obligatia de a o revoca pe Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei!” 

Fostul presedinte al CCR Ioan Vida inlatura orice urma de indoiala cu privire la ceea ce ar trebui sa faca presedintele Romaniei cu privire la revocarea sefei DNA. 

„Presedintele are obligatia de a o revoca pe Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei… Cand s-a facut Constitutia, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Presedintele nu are ce sa faca. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul. Este penibil faptul ca presedintele se pronunta inainte de a citi Raportul”, a declarat fostul presedinte al CCR Ioan Vida pentru luju.ro.

Cu toate ca in spatiul public propagandistii sistemului au rostogolit in ultima vreme tot felul de scenarii posibile cu privire la ce ar putea alege presedintele Klaus Iohannis sa faca cu privire la revocarea Codrutei Kovesi, fostul presedinte al CCR Ioan Vida lamureste problema privind competentele pe care le are presedintele in asemenea cazuri:

[alert-success] „Atunci cand s-a facut Constitutia asta, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Aceste competente legate inseamna atunci cand un ministru propune ceva, iar presedintele nu face decat sa confirme, sa ii dea putere acelei decizii. 

In Romania nu s-a inteles ca in Constitutia noastra exista competente legate.

Presedintele nu are ce sa faca in aceste chestiuni. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul, pentru ca Guvernul este emanatia poporului.

Presedintele doar confirma numirea sau revocarea propusa de Parlament, de Guvern sau de ministru. In Constitutie se spune ca presedintele are o competenta delegata, legata de ceea ce i se spune.” [/alert-success]

Foto original: mae.ro

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns