libris.ro

Inca una de la USR! Deputatul Iulian Bulai vrea ca Biserica Ortodoxa Română sa-si schimbe calendarul si „sa se alinieze la nivel european”

Inca una de la USR! Deputatul Iulian Bulai vrea ca Biserica Ortodoxa Română sa-si schimbe calendarul si „sa se alinieze la nivel european”

Inca una de la USR! Deputatul Iulian Bulai vrea ca Biserica Ortodoxa Română sa-si schimbe calendarul si „sa se alinieze la nivel european”

Deputatul USR Iulian Bulai regreta ca nu poate reglementa viata religioasa a ortodocsilor români in asa fel incat acestia sa sarbatoreasca Paștele odata cu restul Europei. Dintr-o postare de pe facebook a deputatului USR aflam ca acestuia ii pare rau ca nu este de competenta Parlamentului sa decida cand trebuie sarbatorit  Paștele de catre români!?

„Astăzi am votat pentru ca românii să aibă zi liberă în Vinerea Mare. Este o practică întâlnită în toată Europa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu am putut vota, însă, ca Paștele să fie sărbătorit o dată cu restul Europei.Nu ține de competența Parlamentului.

Acum aproape 100 de ani, Biserica Ortodoxă Română, împreună cu politicienii de atunci, a decis ca ziua de Crăciun să fie sărbătorită cu restul Europei. A fost un gest de curaj și de voință, împotrivindu-se astfel influenței rusești.

Modificarea votată astăzi îi exclude pe toți catolicii și protestanții, din păcate.

Un milion de români catolici și protestanți din România, care nu sărbătoresc Paștele cu Biserica mjoritară, au parte doar de o zi liberă obișnuită. Totodată, sunt afectați peste trei milioane de români din diaspora care trebuie mereu să își sincronizeze concediile și vacanțele împreună cu angajatorii din vestul Europei, care au altă sărbătoare pascală.

Dacă acum 100 de ani am avut curaj să facem schimbări majore cu ziua de Crăciun, ar fi foarte important pentru români un act de curaj și acum, care să alinieze la nivel european aceste sărbători religioase.”, a scris deputatul USR pe facebook

Nota noastra: Constatam cu tristete ca dupa mentalitatea noului val de „lupi tineri” din politica romaneasca ar trebui ca pana si gainile sa se scoale dupa o ora europeana standardizata pentru toate orataniile „ieuropene”. Nu stim ce-i in mintea unor astfel de asa zisi oameni politici, insa este evidenta obsesia unora pentru control, exact ca pe niste vremuri de trista amintire din istorie. Libertatea religioasa in Romania este inca prevazuta in Constitutia tarii, insa deja ne putem intreba: oare pana cand?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info