RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Motto-ul luptei anticoruptie din România:”Cica, hai sa combatem coruptia, mintind ca porcii!”

Print Friendly, PDF & Email

Motto-ul luptei anticoruptie din România:”Cica, hai sa combatem coruptia, mintind ca porcii!”

De foarte multa vreme, cei care stau cu curul pe dosare (n.r. am citat din “clasicii” sistemului), au facut eforturi deosebit  de mari pentru ca perceptia publica in Romania sa fie in asa fel incat poporul sa creada ca suntem cea mai nenorocita si mai corupta natiune de pe continentul european, sau de ce nu, chiar din intreaga lumea.

Cete intregi, turme apocaliptice de talibani justitiari se porneau de indata la un simplu semn al Bot-ilor, Cartienilor, Rareșoilor, Bădițoilor,  Sandy-lăilor & comp., sa intoarca tara cu fundul in sus, ca vezi Doamne, bugetarii statului fura ajutorul social al Sandilăilor, care in lipsa unui loc de munca stabil, stau pe strazi si se agita de nebuni.

Insa perceptia publica e una, si situatia reala din tara este cu totul alta. Dar cei responsabili cu adevarat cu lupta impotriva coruptiei intretineau cu buna intentie aceasta perceptie, din simplu motivul pentru ca le placea sa detina controlul, au fost ei insisi corupti de aceasta putere aproape fara limite, intr-atat de tare, inca in cele din urma n-au rezistat si s-au dedat chiar si la niste grave si odioase abuzuri impotriva cetatenilor.

Intr-o postare de pe contul sau de facebook, jurnalistul Patrick André de Hillerin vine si combate aceasta perceptie falsa, devzaluind ca ani la rand in Romania, o proportie covarsitoare a faptelor de coruptie se inregistreaza in mediul privat, nicidecum in mediul bugetar:

“Percepția publică: “Bugetarii fură. Demnitarii fură. Funcționarii fură. Statul român este din ce în ce mai corupt!”

Faptele:

  • 2013 – 71,17% dintre condamnații definitiv pentru corupție provin din mediul privat;
  • 2014 – 67,93% dintre condamnații definitiv pentru corupție provin din mediul privat;
  • 2015 – 52,52% dintre condamnații definitiv pentru corupție provin din mediul privat;
  • 2016 – 58% dintre condamnații definitiv pentru corupție provin din mediul privat;
  • 2017 – 63,5% dintre condamnații definitiv pentru corupție provin din mediul privat.
    #altfeldebilanț, #niciodatăsub50%”, a scris Patrick André de Hillerin pe facebook

Pai mai oameni buni, capitalul romanesc a cam fost lichidat in ritm de baschet de catre cerberii anticoruptiei din Romania in ultimii ani, asa ca mare lucru nici macar nu mai putem spune ca avem noi romanii in mediul privat. Nu ne apucam acum sa enumeram cate firme si companii romanesti si-au dat obstescul sfarsit sub presiunea sau haituirea institutiilor de forta ale statului. Ele sunt documentate in presa din ultimii ani, ba chiar unele dintre ele au facut si cazul unor scandaluri de presa rasunatoare.

 Motto-ul luptei anticoruptie din România:”Cica, hai sa combatem coruptia, mintind ca porcii!”

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline