România e o tara corupta? Franta are o lunga traditie in care presedintii francezi au fost finantati de catre diversi dictatori ai lumii

Parlamentarii francezi cer recunoasterea statului Palestina

România e o tara corupta? Franta are o lunga traditie in care presedintii francezi au fost finantati de catre diversi dictatori ai lumii

Nu doar Nicolas Sarkozy si François Mitterrand sunt presedintii francezi care se finantau prin intermediul unor „intelegeri” oculte cu diversi dictatori ai lumii. Insa anumite circumstante au facut ca anume cazurile acestor doi presedinti francezi sa fie cunoscute opiniei publlice.

Exista o lunga traditie neoficiala de-a lungul timpului, ca jupânii Frantei sa se finanteze in urma unor asemenea operatiuni, fie din fostele colonii franceze, fie de la niste asa zisi dictatori ai lumii, carora li se promite ca li se va face lobby pentru tarile lor sau li se va mai spala imaginea la nivel international.

România e o tara corupta? Franta are o lunga traditie in care presedintii francezi au fost finantati de catre diversi dictatori ai lumii

Soarta a facut ca timpul de la momentul cand Gaddafi l-a finantat pe Sarkozy si clipa cand s-a hotarat la nivel international indepartarea de la putere a dictatorului libian sa fie unul relativ foarte scurt, astfel ca povestea cu finantarea presedintelui francez in loc sa fie de mult uitata si ingropata, a fost scoasa la lumina tocmai de ceea ce s-a intamplat in cadrul evenimentelor din Libia.

Ca si dupa lovitura de stat din Romania din decembrie 1989, atunci cand anumiti curajosi din servicii si din alte medii au adus la cunostinta opiniei publice faptul ca François Mitterrand isi finanta campania electorala cu bani de la Ceausescu, si in Libia s-au petrecut lucrurile intr-un mod asemanator, povestea cu finantarea lui Sarkozy de catre  Gaddafi fiind dezvaluita din surse libiene.

La francezi asta nu este o exceptie cu finantari ilegale pentru presedinti, ci mai degraba o regula: au supt si inca mai sug bani in acest mod din fostele colonii sau de la diverse tari pe care le mint ca vor face lobby pentru ele.

Dar astea sunt povestile despre care s-a aflat pana la nivel international. Despre cum mai aspira inca jupânii Frantei din fostele colonii sau de la diverse tari mai mult sau mai putin „francofone”, sau considerate in sfera de influenta a cocosului francez, inca nu se pomeneste. Nici n-ar avea de altfel cum: francezii n-au nici Hoitnewz, nici (Ne)Adevarul, Fituica22, RomniaSloboda, Zoiare punct com, (I)Realitatea, UM Digi24, etc care sa le toarne zilnic tone de laturi in cap despre cum ca ar fi cei mai corupti de pe continent, din lume, sau chiar din intregul univers.

[alert-success] Nota noastra: Trebuie sa terminam sa ne mai turnam exagerat singuri laturi in cap la indicatiile altora din exterior, cand se vede foarte bine treaba ca nu suntem cei mai corupti de pe continent.[/alert-success]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns