libris.ro

De ce au Hun(ii)orii nevoie de o scoala exclusivista? Sa invete sovinismul antiromanesc fara sa se stie asta?

De ce au Hun(ii)orii nevoie de o scoala exclusivista? Sa invete sovinismul antiromanesc fara sa se stie asta?

De ce au Hun(ii)orii nevoie de o scoala exclusivista? Sa invete sovinismul antiromanesc fara sa se stie asta?

Am inceput sa scriem aceste randuri avand inca in memorie vorbele rostite de catre marele nostru actor român Florin Zamfirescu, unul dintre putinii oameni de cultura din România care mai iau atitudine fata de antiromânism, fata de falsificarea sau ocultarea istoriei si fata de multe dintre actiunile antiromânesti care au loc in ultima vreme chiar pe pamantul tarii noastre:

„Un popor care isi cunoaste istoria este un popor mai liber, este un popor mai demn”, spunea Florin Zamfirescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Si intr-adevar, un popor care odata aprecia libertatea, cel al secuilor, pe vremea cand inca nu ajunsese sa fie aproape pe de-a-ntregul asimilat de catre unguri, prin vocea istoricului secui Cserey Mihály afirma urmatoarele:

„Nenorocirea Transilvaniei s-a tras totdeauna din Ţara Ungurească şi de la Unguri. Aşa am pierdut şi Ţara şi Libertatea…Fereşte-te Transilvanie că nu de putine ori păsatul unguresc ti-a fript buzele!” Historia lui Nagyajtai Cserey Mihály (1668-1756),Pesta, 1852, p. 1.

De ce au Hun(ii)orii nevoie de o scoala exclusivista? Sa invete sovinismul antiromanesc fara sa se stie asta?

Isi poate imagina cineva de ce vor sovinii maghiari cu insistenta scoli exclusiviste unguresti, cu toate ca atunci cand vor sa obtina diverse beneficii predica intens cu nerusinare „beneficiile” multiculturalismului? Stiti cum se preda geografia in tara vecina, cum arata buletinele meteo prezentate la televiziuni? Stiti cum arata programele de televiziune referitoare la problema Transilvaniei si ce fel de istorie falsa li se inoculeaza cetatenilor Ungariei?

Din pacate trebuie sa recunoastem ca avem niste conducatori de tara dobitoci! Ori asta, ori sunt tradatori de neam si tara!

Nu trebuie sa ne mai ascundem ci trebuie sa spunem clar si raspicat de unde apare tot acest antiromanism desantat si actele tot mai dese de leznatiune si sfidare a autoritatii statului roman chiar pe pamantul  României!

Cultivarea urii de catre iredentistii si extremistii maghiari incepe inca de la varste foarte fragede, copiii fiind initiati si invatati sa-i urasca cu patima pe cei considerati de catre maghiari vinovati de destramarea asa zisei “Ungarii Mari”, o iluzie care nu a existat decat in capetele infierbantate ale unor ultranationalisti unguri.

Pe banii contribuabililor romani se inoculeaza si cultiva antiromanismul chiar in inima Romaniei!

Scoala are un rol determinant in dezvoltarea individului, de aceea ar trebui acordata o atentie speciala programelor scolare, dar mai ales a personalului care preda in scoli.

La acest moment exista certitudinea clara ca statul roman finanteaza programe de cultivare a urii de catre iredentistii si extremistii maghiari, fie prin finantarea diferitelor organizatii nonguvernamentale sau diverse asa zise “asociatii culturale”, unele dintre ele fiind mai aproape mai degraba de organizatiile paramilitare, partea “culturala” fiind adesea inlocuita cu promovarea si propaganda iredentismului maghiar.

In asa zisul tinut secuiesc este o atmosfera bolnava si la propriu si la figurat. Izolationismul fortat propovaduit de catre  politica  antiromaneasca a UDMR-istilor impinge tinerii maghiari dezorientati catre cercurile extremiste. Este de fapt un cerc vicios din care nu se mai iese niciodata. Lipseste o politica sanatoasa de integrare a lor in societate.

Daca luam exemplul Germaniei care are o comunitate de aproximativ doua milioane de turci si il comparam cu cel al Romaniei observam ca Germania nu se confrunta cu aceste probleme pentru ca turcii de acolo au fost integrati aproape in totalitate in societatea germana. Incepand de la nivelul gradinitei, prescolari, scoli, liceee, facultati, etc se vorbeste limba germana. Celor care doresc li se permite totusi sa invete in cadrul unui curs facultativ si limba turca.

Cum vrei sa te integrezi cu adevarat intr-o societate daca nu stii limba? Si poate multi nu stiu, dar multi dintre imigrantii care ajung in Germania se lovesc de o mare problema in a invata limba germana pentru ca nu este o limba usoara si cu toate astea sunt nevoiti s-o invete.

Nu poti ocupa un loc de munca fara sa poti comunica cu cei din jur, cu angajatorul, colegi, clienti, etc. Este absurd ca in Romania de atata vreme nu se intampla acelasi lucru ca in Germania si tinerii maghiari sa invete limba statului in care traiesc. Acesti tineri ajung niste tineri dezorientati si fara un loc de munca, someri, in saracie, complexati, depresivi  si sunt predestinati cercurilor extremiste.

In afara asa zisului tinut secuiesc acesti tineri sunt din start sortiti esecului daca ei nu cunosc deloc limba romana si nu isi vor putea gasi un loc de munca. Multi au luat de voie de nevoie calea Ungariei unde au descoperit ca ungurii de acolo nu-i considera maghiari cu adevarat, ba mai mult ii primesc cu apelativul de “tigani” sau de “romani cu par in talpa”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info