Mii de participanti la editia din 2018 a “Marsului pentru Viata” de la Iasi
De la an la an, observam ca se mobilizeaza tot mai multa lume pentru a sustine nobilul scop pentru care militeaza organizatorii Marsului pentru Viata. Peste sase mii de persoane au participat la Marsul pentru Viata de la Iasi din acest an.
Evenimentul a pornit de la ora 13:00 din Piata Unirii din Iasi, acolo unde s-au strans participantii la acest mars, pentru a promova dreptul la viata al copiilor nenascuti si pentru a atrage atentia asupra unui fenomen ingrijorator cu care se confrunta Romania: un numar anual urias de avorturi in comparatie cu media europeana.
E emotionant sa vezi tineri care dovedesc o maturitate mai mare decat a multora dintre cei care se lauda cu multa experienta de viata. Alaturi de ei, monitorizand cu atentie desfasurarea si organizarea evenimentului, membrii ai unor organizatii neguvernamentale, profesori de religie, preoti, activisti ortodocsi, asociatii ale tinerilor ortodocsi, care s-au solidarizat ca in fiecare an pentru organizarea acestui mars ce se doreste a fi atat un un semnal de alarma, cat si o voce care sa promoveze dreptul la viata al copiilor nenascuti, militand la sprijinirea femeilor aflate in situatii de criza si se gandesc in ultima instanta la avort in timpul sarcinii.
Cu toate ca vremea nu a fost la fel de blanda ca anul trecut, participarea la mars a fost destul de consistenta, ba chiar dupa estimarile noastre am spune ca a fost chiar semnificativ mai mare decat in 2017, acesta fiind probabil un semnal de constientizare al problemei cu care se confrunta de ani buni Romania atunci cand vorbim de numarul urias de avorturi, care nu poate fi explicat doar prin situatia economica sau nivelul scazut de cultura al femeilor care avorteaza, cata vreme statisticile reflecta ca acestea fac parte din toate paturile sociale, inclusiv dintre cele cu studii superioare si cu o situatie materiala foarte buna.
Dupa ce au ascultat o serie de discursuri motivationale, participantii la mars au pornit cu totii din Piata Unirii la pas prin oras, punctul final de oprire fiind bulevardul Stefan cel Mare.
Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
25 Martie – Ziua Poliţiei Române Incepand cu anul 2002, anual pe 25 martie este sarbatorita Ziua Poliţiei Române, potrivit art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002. Alegerea acestei date a fost facuta anumit pentru a fi sarbatorita concomitent cu sarbatoarea crestina a Bunei Vestiri, simbolul creştin al Bunei Vestiri aflandu-se de […]