RSS

La 30 septembrie 1831 era întocm…

În 1831, Iordache Go…

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Deputata Beatrice Tudor: “Cristian Preda uită sau ignoră faptul că în mai 2017 Jean-Claude Juncker a spus că MCV trebuie ridicat în 2019”

Print Friendly, PDF & Email

Deputata Beatrice Tudor: “Cristian Preda uită sau ignoră faptul că în mai 2017 Jean-Claude Juncker a spus că MCV trebuie ridicat în 2019”

Ca de altfel majoritatea declaratiilor europarlamentarului Cristian Preda, si ultimele sale declaratii legate de MCV au generat critici acide la adresa sa si a activitatii sale din Parlamentul European. Printre cei care critica declaratiile sale se numara si Beatrice Tudor, deputat PSD. 

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor a criticat în termeni duri declarațiile recente ale europarlamentarului Cristian Preda, spunând că acesta încearcă să destabilizeze autoritatea Guvernului român în fața oficialilor europeni.

Concret, Beatrice Tudor i-a adus aminte lui Preda despre declarația președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, din Parlamentul României, atunci când acesta a anunțat anul 2019 ca termen pentru ridicare MCV și primirea țării noastre în spațiul Schengen.

“Ce nu înțelege, uită sau se face că nu pricepe domnul Preda este faptul că termenul de 2019 pentru ridicarea MCV a fost avansat de către Jean-Paul Juncker în luna mai a anului trecut, chiar într-o declarație în fața plenului reunit al Parlamentului României.

Îi aduc aminte domnului Preda, precum și tuturor detractorilor politici de la Bruxelles ai Cabinetului Dăncilă, cuvintele dlui Juncker din Parlamentul de la București, din data de 11 mai 2017:

“M-am angajat să închid Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la sfârşitul mandatului Comisiei mele, şi o vom face. Condiţiile aferente sunt deja prezente: România a făcut eforturi importante în ultimii 10 ani şi a înregistrat progrese considerabile în reformarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei. (….) Doresc să adaug, în ceea ce priveşte MCV-ul, că nu trebuie să se creadă că putem oricând adăuga noi criterii şi cerinţe. Destul! Mecanismul de Cooperare şi Verificare se va încheia până în 2019 şi nu vor mai fi adăugate noi condiţii şi cerinţe. (…)”, a declarat Beatrice Tudor.

În acest context, deputatul PSD de București a afirmat că solicitările de ridicare a MCV formulate de către premierul Viorica Dăncilă sunt perfect normale și vin pe fondul de așteptări deja creat la nivelul Comisiei Europene, iar personaje precum Cristian Preda, Monica Macovei și alți europarlamentari români formulează declarații și poziții contrare care nu sunt altceva decât sabotaje politice.

“Domnul Preda se face vinovat de aceeași țâfnă de care o acuză pe Viorica Dăncilă. Domnia sa, și alți sabotori politici își pun mâinile în șold în public și clevetesc pe sub masă la Bruxelles, doar-doar or reuși să știrbească demersurile prim-ministrului și doar-doar or reuși să-l saboteze politic.

Ce nu înțeleg ei este că pentru a-și conserva funcțiile și remunerația de europarlamentari, vând la schimb unitatea și coerența României în ceea ce privește reprezentarea în fața instituțiilor europene. Cât despre afirmațiile sale făcute cu referire la persoana doamnei Dăncilă nu pot să spun decât atât: este păcat când bărbații se transformă în țațe”, a mai spus Beatrice Tudor.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info