Românul care a oprit trenul NATO, considerat erou de catre sarbi: „Au trimis o telegrama de la Bucuresti in care imi cereau ca trenul sa fie expediat nefrancat… Am refuzat!”

Românul care a oprit trenul NATO, considerat erou de catre sarbi: „Au trimis o telegrama de la Bucuresti in care imi cereau ca trenul sa fie expediat nefrancat… Am refuzat!”

O echipa a unei televiziuni sarbe, Prva TV, s-a deplasat in Romania pentru a face un reportaj despre cum un român, Florin Pătrăchioiu, a tinut oprit trenul militar NATO in halta de la Pielești, pentru ca acesta nu avea toate documentele legale in ordine si nu se platisera anumite taxe prevazute de legea aflata in vigoare la acea vreme.

Jurnalistii sarbi l-au prezentat pe român in presa locala ca pe un adevarat erou care nu s-a lasat intimidat de puterea si influenta politica si militara reprezentata de expeditia militara a celor de la NATO, realizand un amplu material in care redau amanuntit povestea olteanului care a tinut in loc trenul militar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Românul care a oprit trenul NATO, considerat erou de catre sarbi: „Au trimis o telegrama de la Bucuresti in care imi cereau ca trenul sa fie expediat nefrancat… Am refuzat!”

„Eu informatia am primit-o de genul asta, ca este un tren militar international, nicidecum ce contine, echipament, armament, sau altceva. (…)

Studiindu-l mai indeaproape am observat ca transportul respectiv nu a fost vamuit la intrarea in tara. Cum nimeni nu mi-a dat nici un ordin, n-a indraznit nimeni, chiar am cautat conducerea superioara sa o abordez si a fost de negasit… Deci toata lumea fugea de raspundere. (…)

Au trimis o telegrama de la Bucuresti in care imi cereau ca trenul sa fie expediat nefrancat, respectiv transmis. Transmis insemna ca taxele de transport se transmit catre statia de destinatie si se vor incasa ulterior. La care am refuzat!„, a dezvaluit Florin Pătrăchioiu televiziunii din Serbia

Nota noastra: Daca ar fi fost mai multi romani in conducerea tarii ca acest CFR-ist, poate ca se mai tempera un pic si tupeul anumitor ambasadori obraznici. Daca Romania ar fi avut la conducerea tarii mai multi oameni ca acest CFR-ist, poate ca acum tara nu ar fi ajuns atat de furata si de distrusa, si nici unii ambasadori n-ar fi fost atat de aroganti cu romanii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Dogioiu luata la ochi si de catre romanii unionisti pentru mizeriile pe care le scrie: "Consideram aceasta atitudine ca fiind denigratoare fata de neamul romanesc!"

sâm mart. 31 , 2018
Dogioiu luata la ochi si de catre romanii unionisti pentru mizeriile pe care le scrie: „Consideram aceasta atitudine ca fiind denigratoare fata de neamul romanesc!” Deranjati de atitudinea din ultima vreme a jurnalistei Ioana Ene  Dogiou impotriva Unirii Basarabiei cu Romania, romanii unionisti considera ultimele dintre afirmatiile jurnalistei ca fiind denigratoare la […]
Dogioiu luata la ochi si de catre romanii unionisti pentru mizeriile pe care le scrie: "Consideram aceasta atitudine ca fiind denigratoare fata de neamul romanesc!"

Poate vă place și:

libris.ro