Daniel Zamfir: “Ludovicul s-a chinuit din răsputeri să apere din nou interesele financiare ale băncilor și ale unor proprietari de IFN-uri, preluând întreaga retorică a sistemului bancar”
Senatorul Daniel Zamfir isi continua campania sa impotriva cămătăriei legale, aratând in acelasi timp opiniei publice si cine sunt cei de la varful politicii din Romania care sustin cu inversunare acest fenomen nociv pentru societatea româneasca.
Aflat din aceasta cauza intr-un conflict deschis cu liderii din PNL, senatorul Daniel Zamfir dezvaluie in continuare faptul ca liderii liberalilor s-au transformat in aparatorii camatariei si ale intereselor murdare ale unor proprietari de IFN-uri.
Daniel Zamfir: “Ludovicul s-a chinuit din răsputeri să apere din nou interesele financiare ale băncilor și ale unor proprietari de IFN-uri, preluând întreaga retorică a sistemului bancar”
“LUDOVIC, E PREA MULT, OPRESTE-TE!
Ieri, în aparițiile publice, Ludovicul s-a chinuit din răsputeri să apere din nou interesele financiare ale băncilor și ale unor propietari de IFN-uri, preluând întreaga retorică a sistemului bancar, alimentată și de cuplul Cîțu-Dancă.
Nu cred că există vreun liberal de bună credință care să creadă că acțiunile lui Orban sunt sincere, în interesul oamenilor, așa cum susține. Strict pentru colegii mei liberali și pentru toți oamenii de bună credință din țara asta am să demontez punct cu punct argumentațiile (încă) președintelui PNL!
1. Afirmație Ludovic Orban: băncile nu vor mai acorda credite, iar cele care o vor face vor impune un avans mai mare și vor înăspri condițiile de creditare. Vă sună cunoscută această amenințare?? Este fix aceeași retorică a sistemului bancar de la Legea dării în plată!
Și că tot veni vorba de Legea dării în plată, mai nou Ludovicul, în calitate de președinte de partid o critică cu vehemență deși, ca deputat, a susținut-o și a votat-o cu două mâini. Asta îmi amintește de Victor Ponta, care, ca prim-ministru susținea o poziție iar ca deputat, pe cea contrară!
2. Spune Ludovic Orban că băncile vor reduce și mai mult dobânzile la depozitele populației, întrucât trebuie să-și mențină ecartul între dobânzile la depozite și cele la credite.
Haideți să vedem cum stau lucrurile acum: media dobânzii la depozite este 0.5% în timp ce dobânda la creditele ipotecare în euro este de circa 6%. PROFIT 1200%! Ti se pare mic, Ludovic? E PROFIT DE CAZINO!
In UE, avem dobanda medie la depozite de 0.5% iar la credite, 1.75%, si nu crapa nicio banca, acorda credite in continuare!
Cred că lucrul cel mai rău pe care îl faci Partidului Național Liberal, Ludovic, este acela că impui PNL linia capitalismului sălbatic, ori nicăieri în lumea civilizată nu se mai aplică. Principiul este de mult învechit, și-a demonstrat limitele, iar piața liberă, complet nereglementată, a generat mari dezechilibre și a creat monopoluri.
La OECD se discută despre intervenția statelor în reglementarea piețelor pentru a nu crește spirala inechităților.
Cred că duci partidul pe un drum greșit, rupt de realitate, care poate fi ireversibil!
PS: Mâine voi ataca și alte teme din discursul lui Ludovic împotriva legilor anti-cămătărie!”, a scris Daniel Zamfir pe facebook
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.