RSS

Falsă analiză propagată de activ…

„S-a dublat numărul…

Un grup de ieșeni a protestat în…

Marți, 13 Aprilie 20…

Deputatul ieșean Marius Ostafici…

La începutul lunii m…

Prețurile mondiale la alimente c…

12 aprilie 2021, Rom…

Marți, 13 aprilie 2021, de la or…

Un grup de patrioți …

12 Aprilie 1945: Participanții l…

Presați încă de la î…

Doctorul Răzvan Constantinescu, …

Revoltat de ceea se …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Print Friendly, PDF & Email

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Fostul vicepreședinte al Academiei Române a plecat la cele veşnice la vârsta de 91 de ani, după o carieră încununată de succes, cu o contribuție deosebit de importantă la patrimoniul cultural și istoric al României.

Născut intr-o familie de cărturari, fiind fiul lui Constantin C. Giurescu si nepotul lui Constantin Giurescu, Dinu C. Giurescu n-a avut tocmai o situație privilegiată în perioada regimului comunist din România. Cum Constantin C.Giurescu a făcut ani grei de închisoare la Sighet, și lui Dinu C.Giurescu i s-a impus pentru o vreme interdicția de a publica.

Istoric, academician, dar și om politic, Dinu C. Giurescu a abordat în public problema lipsei de patriotism din rândul clasei politice postdecembriste din România, atrăgând atenția asupra tendințelor de a “șterge din memoria oamenilor trecutul” pentru că există la nivel extern dorința ca noi “să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor”.

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Marcată de moartea lui Dinu C. Giurescu, doamna Marilena Rotaru posteaza pe pagina sa de facebook următoarele aprecieri:

“Din nou, încercați de o mare pierdere. O mare conștiință românească, academicianul Dinu C. Giurescu a plecat, la 91 de ani, în Împărăția Domnului. Am fost binecuvântată să-l cunosc îndeaproape, și în România și în exil, în Statele Unite, unde am filmat unul din episoadele Memoriei exilului românesc, și comentariul său la episodul dedicat Tezaurului României la Moscova.

Un distins istoric, un intelectual de aleasă stirpe, continuând o adevărată dinastie de istorici români, pentru care patriotismul nu ”mirosea” a legionarism.

Drum luminat domnule profesor! Dumnezeu să vă odihnească într-o stea protectoare a Țării, pe care cu profundă dragoste și spirit de sacrificiu ați slujit-o!

“Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a șterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariția noastră ca neam.Asta vrem?”, se întreba recent Dinu C Giurescu, adăugând că “În zilele noastre a-ți iubi țara este aproape un delict!””, a scris Marilena Rotaru pe pagina sa de facebook

evomag.ro
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info