20 Martie 1919: Consiliul Dirige…

Observând cum se pre…

Ceremonial militar și religios o…

Duminică, 17 martie …

George Mioc: "PLUS-ul domnului C…

" Spre deosebire de …

Buna Vestire la Valea Zălanului …

" Buna Vestire la Va…

Iohannis continuă să dezbine rom…

Câți români s-au pre…

Nem Autonomia! Proiectul celor d…

Două dintre comisiil…

INCALIFICABIL! Primar amendat pe…

Să auzi că în Români…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Print Friendly, PDF & Email

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Fostul vicepreședinte al Academiei Române a plecat la cele veşnice la vârsta de 91 de ani, după o carieră încununată de succes, cu o contribuție deosebit de importantă la patrimoniul cultural și istoric al României.

Născut intr-o familie de cărturari, fiind fiul lui Constantin C. Giurescu si nepotul lui Constantin Giurescu, Dinu C. Giurescu n-a avut tocmai o situație privilegiată în perioada regimului comunist din România. Cum Constantin C.Giurescu a făcut ani grei de închisoare la Sighet, și lui Dinu C.Giurescu i s-a impus pentru o vreme interdicția de a publica.

Istoric, academician, dar și om politic, Dinu C. Giurescu a abordat în public problema lipsei de patriotism din rândul clasei politice postdecembriste din România, atrăgând atenția asupra tendințelor de a “șterge din memoria oamenilor trecutul” pentru că există la nivel extern dorința ca noi “să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor”.

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Marcată de moartea lui Dinu C. Giurescu, doamna Marilena Rotaru posteaza pe pagina sa de facebook următoarele aprecieri:

“Din nou, încercați de o mare pierdere. O mare conștiință românească, academicianul Dinu C. Giurescu a plecat, la 91 de ani, în Împărăția Domnului. Am fost binecuvântată să-l cunosc îndeaproape, și în România și în exil, în Statele Unite, unde am filmat unul din episoadele Memoriei exilului românesc, și comentariul său la episodul dedicat Tezaurului României la Moscova.

Un distins istoric, un intelectual de aleasă stirpe, continuând o adevărată dinastie de istorici români, pentru care patriotismul nu ”mirosea” a legionarism.

Drum luminat domnule profesor! Dumnezeu să vă odihnească într-o stea protectoare a Țării, pe care cu profundă dragoste și spirit de sacrificiu ați slujit-o!

“Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a șterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariția noastră ca neam.Asta vrem?”, se întreba recent Dinu C Giurescu, adăugând că “În zilele noastre a-ți iubi țara este aproape un delict!””, a scris Marilena Rotaru pe pagina sa de facebook

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri