A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Fostul vicepreședinte al Academiei Române a plecat la cele veşnice la vârsta de 91 de ani, după o carieră încununată de succes, cu o contribuție deosebit de importantă la patrimoniul cultural și istoric al României.

Născut intr-o familie de cărturari, fiind fiul lui Constantin C. Giurescu si nepotul lui Constantin Giurescu, Dinu C. Giurescu n-a avut tocmai o situație privilegiată în perioada regimului comunist din România. Cum Constantin C.Giurescu a făcut ani grei de închisoare la Sighet, și lui Dinu C.Giurescu i s-a impus pentru o vreme interdicția de a publica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Istoric, academician, dar și om politic, Dinu C. Giurescu a abordat în public problema lipsei de patriotism din rândul clasei politice postdecembriste din România, atrăgând atenția asupra tendințelor de a „șterge din memoria oamenilor trecutul” pentru că există la nivel extern dorința ca noi „să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor”.

A plecat dintre noi și istoricul Dinu C. Giurescu! Avea 91 de ani

Marcată de moartea lui Dinu C. Giurescu, doamna Marilena Rotaru posteaza pe pagina sa de facebook următoarele aprecieri:

„Din nou, încercați de o mare pierdere. O mare conștiință românească, academicianul Dinu C. Giurescu a plecat, la 91 de ani, în Împărăția Domnului. Am fost binecuvântată să-l cunosc îndeaproape, și în România și în exil, în Statele Unite, unde am filmat unul din episoadele Memoriei exilului românesc, și comentariul său la episodul dedicat Tezaurului României la Moscova.

Un distins istoric, un intelectual de aleasă stirpe, continuând o adevărată dinastie de istorici români, pentru care patriotismul nu ”mirosea” a legionarism.

Drum luminat domnule profesor! Dumnezeu să vă odihnească într-o stea protectoare a Țării, pe care cu profundă dragoste și spirit de sacrificiu ați slujit-o!

„Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a șterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariția noastră ca neam.Asta vrem?”, se întreba recent Dinu C Giurescu, adăugând că „În zilele noastre a-ți iubi țara este aproape un delict!””, a scris Marilena Rotaru pe pagina sa de facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info