libris.ro

The Jerusalem Post: „Președintele României, Klaus Werner Iohannis, de 23 de ani a fost președintele FDGR, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste”

The Jerusalem Post: „Președintele României, Klaus Werner Iohannis, de 23 de ani a fost președintele FDGR, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste”

The Jerusalem Post: „Președintele României, Klaus Werner Iohannis, de 23 de ani a fost președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste”

Opoziția președintelui României, Klaus Iohannis, de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, nu putea rămâne la nesfârșit fără ecouri în Israel. Și iată că acestea încep să se facă auzite. Într-un articol publicat în The Jerusalem Post, jurnalistul Radu Golban încearcă să se dumirească de ce Iohannis se opune relocării ambasadei României la Ierusalim.

Încă din primele rânduri ale articolului său, Radu Golban se întreabă cum ar putea sa fie prietenul Israelului președintele României, Klaus Werner Iohannis, „care de 23 de ani a fost și președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, ce se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste”.

The Jerusalem Post: „Președintele României, Klaus Werner Iohannis, de 23 de ani a fost președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste”

De ani buni au curs râuri întregi de cerneală și mulți jurnaliști sau oameni de televiziune și-au răcit gura de pomană avertizând asupra unei acțiuni care a încălcat în România ordinea juridică internațională cu privire la fostele organizații naziste, prin reabilitarea  „Grupului Etnic German” ce a fost clasificat drept o organizație fascistă vinovată de sprijinirea Germaniei naziste.

Iată că acum ni se spune chiar din Israel că această acțiune nesăbuită poate avea consecințe deosebit de grave pentru România, fiind incălcate tratatele care au stat la baza incheierii celui de-al doilea război mondial, tratate cu care statul român a fost de acord și pe baza cărora guvernul român și-a asumat și anumite obligații, printre care și cea de a interzice reînființarea organizațiilor naziste.

Jurnalistul de la „The Jerusalem Post” mai face referire de asemenea și la ipocrizia de care dă dovadă Iohannis în defavoarea Israelului si a prieteniei cu România, dar și la un alt aspect, legat de faptul că președintele a ținut vacant postul ambasadorului în Israel în ultimii doi ani, indicând astfel că nu ar avea vreun interes special în valorificarea unui parteneriat solid cu Israelul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info