RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

Print Friendly, PDF & Email

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

În timpul unei vizite de lucru în cadrul căreia a avut loc o întâlnire între primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea și Ambasadorul Republicii Kazahstan în Romania, Daulet Batrashev, au fost discutate oportunitățile și perspectivele cooperării interregionale în domeniul agriculturii, culturii și educației.

În aceeași zi, au avut loc negocieri intense între Ambasador și reprezentanți ai companiilor agroindustriale din regiune cu privire la oportunitățile de afaceri în Kazahstan în domeniul agriculturii.

După Târgu Mureș, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet Batrashev, a poposit la Brașov, acolo unde îpreună cu primarul George Scripcaru au discutat despre marile proiecte ale Kazahstanului și ale Brașovului, în încercarea de a identifica domenii de colaborare.

Turismul, agricultura, educația și IT sunt principalele domenii în care Kazahstanul caută parteneriate în România, iar turismul ar putea fi o primă punte de legătură între Brașov și orașe cu structură asemănătoare din Kazahstan.

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

„Brașovul îmi place foarte mult, însă din păcate, în acest moment, turimul între țările noastre se desfășoară aproape exclusiv în turismul de afaceri. România rămâne destul de necunoscută printre cetățenii noștri, la fel cum și turiștii români vin foarte rar la noi. Kazahstanezii știu despre România foarte puțin, iar în România percepția despre Kazahstan este și ea inexactă. Mi-aș dori câteva prezentări ale Brașovului în Kazahstan și câteva ocazii de a prezenta Kazahstanul la Brașov. Sunt de părere că la nivel oficial putem vorbi în fiecare zi despre proiecte, dar este mult mai important să creăm legături directe între oameni, între specialiști care să dezvolte această legătură mai departe“, a spus Excelența Sa. De altfel, acesta a precizat că, după ce anul trecut a deschis două consulate onorifice, unul la Constanța și unul la Cluj, anul acesta sau cel târziu anul viitor ar dori să mai deschidă încă două, la Iași și la Brașov. „Rolul lor ar fi tocmai să organizeze întâlniri de afaceri, prezentări, activități turistice și să se ocupe de delegațiile ce vor veni aici“, a adăugat oficialul potrivit paginii de facebook a Primăriei Municipiului Braşov Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info