libris.ro

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

În timpul unei vizite de lucru în cadrul căreia a avut loc o întâlnire între primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea și Ambasadorul Republicii Kazahstan în Romania, Daulet Batrashev, au fost discutate oportunitățile și perspectivele cooperării interregionale în domeniul agriculturii, culturii și educației.

În aceeași zi, au avut loc negocieri intense între Ambasador și reprezentanți ai companiilor agroindustriale din regiune cu privire la oportunitățile de afaceri în Kazahstan în domeniul agriculturii.

După Târgu Mureș, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet Batrashev, a poposit la Brașov, acolo unde îpreună cu primarul George Scripcaru au discutat despre marile proiecte ale Kazahstanului și ale Brașovului, în încercarea de a identifica domenii de colaborare.

Turismul, agricultura, educația și IT sunt principalele domenii în care Kazahstanul caută parteneriate în România, iar turismul ar putea fi o primă punte de legătură între Brașov și orașe cu structură asemănătoare din Kazahstan.

Kazahstanul vrea consulate onorifice la Iași și la Brașov

„Brașovul îmi place foarte mult, însă din păcate, în acest moment, turimul între țările noastre se desfășoară aproape exclusiv în turismul de afaceri. România rămâne destul de necunoscută printre cetățenii noștri, la fel cum și turiștii români vin foarte rar la noi. Kazahstanezii știu despre România foarte puțin, iar în România percepția despre Kazahstan este și ea inexactă. Mi-aș dori câteva prezentări ale Brașovului în Kazahstan și câteva ocazii de a prezenta Kazahstanul la Brașov. Sunt de părere că la nivel oficial putem vorbi în fiecare zi despre proiecte, dar este mult mai important să creăm legături directe între oameni, între specialiști care să dezvolte această legătură mai departe“, a spus Excelența Sa. De altfel, acesta a precizat că, după ce anul trecut a deschis două consulate onorifice, unul la Constanța și unul la Cluj, anul acesta sau cel târziu anul viitor ar dori să mai deschidă încă două, la Iași și la Brașov. „Rolul lor ar fi tocmai să organizeze întâlniri de afaceri, prezentări, activități turistice și să se ocupe de delegațiile ce vor veni aici“, a adăugat oficialul potrivit paginii de facebook a Primăriei Municipiului Braşov 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info