Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

Azi are loc Marșul pentru Viață …

Marșul pentru Viață …

Aurelian Pavelescu: "Iohannis es…

Avocatul Aurelian Pa…

Deputatul Daniel Gheorghe: Sunte…

După ce președintele…

Noua Dreaptă, singurul partid ca…

"Sâmbătă 16 martie a…

Episcopul Hușilor, Ignatie: "Ioh…

După declarațiile vă…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Vicepremierul maghiar recunoaște că Ungaria crește investițiile pentru a incuraja naționalismul, în speranța că va obține autonomia pentru secuii din România!

Print Friendly, PDF & Email

Vicepremierul maghiar recunoaște că Ungaria crește investițiile pentru a incuraja naționalismul, în speranța că va obține autonomia pentru secuii din România!

Vicepremierul ungar: Finanţarea pentru politica naţională a crescut de peste zece ori în ultimii opt ani, relateaza agentia de stiri maghiara MTI. Joi, 26 aprilie 2018, la Budapesta, Zsolt Semjén, vicepremierul Ungariei, a spus că s-a oferit singurul răspuns posibil astăzi la “catastrofa Trianon”, iar cei peste un milion de cetăţeni maghiari noi şi politica naţională construită este “istoria însăşi”, acest lucru va dăinui, făcând evident referire la proaspăt încetățeniții maghiari și nemaghiari proveniți de pe teritoriul actual al României și din celelalte țări vecine cu Ungaria.

Dar poate cea mai interesantă declarație a vicepremierului ungar Zsolt Semjén este cea legată de autonomia pe care comunitatea maghiară din România tot o solicită de ani buni.

“… autonomia nu este o favoare sau o cerinţă extremă, ci o practică de succes deja prezentă în UE, respectiv că ceea ce s-a solicitat pentru maghiari nu este fără precedent.

În opinia lui Zsolt Semjén, autonomia potrivită pentru maghiarii din Secuime, care nu trăiesc dispersaţi, ar fi cea teritorială, celor din Partium li s-ar potrivi o puternică autonomie culturală, iar în zona de sud a Transilvaniei ar fi de dorit o autonomie pe bază personală.

În acelaşi timp, a adăugat că nu se doreşte ca Budapesta să fie cea care spune ce anume se potriveşte, acest lucru trebuie decis de comunităţile locale, dar din Ungaria se va oferi tot sprijinul necesar pentru asta.”, scrie versiunea în limba română a hirado.hu

Vicepremierul maghiar recunoaște că Ungaria crește investițiile pentru a incuraja naționalismul, în speranța că va obține autonomia pentru secuii din România!

Vicepremierul Zsolt Semjén a dezvaluit ca in perioada 2009-2010 valoarea subventiilor pentru învățământ a fost de 9 miliarde de forinți, iar în prezent se ridică la 100 de miliarde de forinți, evidențiind astfel că finanțarea politicilor naționale a crescut de peste zece ori. Potrivit lui Zsolt Semjén, până acum cetăţenia maghiară a fost solicitată de peste 1 020 000 de persoane, iar la alegerile parlamentare din Ungaria au fost exprimate 225 000 de voturi valabile de peste graniţe, cu 100 000 mai multe, decât în 2014, iar 96,2% dintre votanţi au ales alianţa de guvernare.

Nota noastră: Ce faceți politicieni români? In imbecilitatea voastră trădătoare ați făcut diverse legi pentru a suprima naționalismul românesc, asta în vreme ce Ungaria și-a inzecit investițiile in promovarea naționalismului maghiar, inclusiv dincolo de granițele Ungariei, adică și în România, acolo unde au pus ochii pe mai multe teritorii românești.

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri