Atac la identitatea națională! Fântâna Meșterului Manole de la Curtea de Argeș a fost vandalizată!

Atac la identitatea națională! Fântâna Meșterului Manole de la Curtea de Argeș a fost vandalizată!

Suntem în an centenar și sărbătorim un eveniment crucial din istoria poporului român, însă în același timp constatăm cu mâhnire că există tot mai multe cazuri de leznațiune și de atacuri la identitatea noastră națională.

Acolo unde reperele identitare ale culturii și istoriei românești n-au fost lăsate în paragină, la mila intemperiilor și ai altor factori care duc la degradarea lor, se intervine chiar și mai brutal, prin vandalizare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

După ce Sadoveanu îi învăța pe români că „justiția” trebuie făcută cu baltagul, în zilele noastre la modă este haștagul. Suntem suprasaturați zi de zi de acest mizerabil haștag, îl regăsim la orice pas, mai nou mâzgâlit chiar și pe monumentele istorice, pe reperele identitare ale poporului român.

Atac la identitatea națională! Fântâna Meșterului Manole de la Curtea de Argeș a fost vandalizată!

Știm că haștagiștii ăștia sunt un soi de bolșevici pe stil nou, iar modelul lor de revoluție culturală și socială este copiat din alte așa zise revoluții culturale de tristă amintire, care în numele stârpirii naționalismului și patriotismului au făcut de-a lungul istoriei niște monstruoase crime împotriva patrimoniului cultural al umanității, însă chiar să nu mai ai nimic sfânt pe lume, încât să pângărești un asemenea monument?

Să fie oare rezultatul acestor acțiuni reprobabile, produsul spălarii pe creier la care au fost supuși cu agresivitate românii în ultimele decenii? Pentru asemenea barbarie nu există nici un fel de justificare, nici de ordin ideologic, politic sau de altă natură.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La Carei încep lucrările pentru amplasarea Monumentului dedicat memoriei refugiaţilor şi expulzaţilor români din 1940

mie mai 2 , 2018
La Carei încep lucrările pentru amplasarea Monumentului dedicat memoriei refugiaţilor şi expulzaţilor români din 1940 O pagină tristă și mult prea puțin cunoscută din istoria poporului român, este legată de românii refugiați, expulzați, sau rămași în Ardealul de Nord după Diktatul de la Viena, români care au suferit persecuții de […]
La Carei încep lucrările pentru amplasarea Monumentului dedicat memoriei refugiaţilor şi expulzaţilor români din 1940, Foto: BuletindeCarei.ro

Poate vă place și:

libris.ro