libris.ro

Profesorul Ion Coja: „Pătrunde în presa internațională cazul Johannis, președintele de țară europeană ce ignoră legislația anti-nazistă asupra căreia a convenit întreaga planetă după încheierea celui de al Doilea Război Mondial!”

Profesorul Ion Coja: „Pătrunde în presa internațională cazul Johannis, președintele de țară europeană ce ignoră legislația anti-nazistă asupra căreia a convenit întreaga planetă după încheierea celui de al Doilea Război Mondial!”

Profesorul Ion Coja: „Pătrunde în presa internațională cazul Johannis, președintele de țară europeană ce ignoră legislația anti-nazistă asupra căreia a convenit întreaga planetă după încheierea celui de al Doilea Război Mondial!”

Intervenția dlui Radu Golban în chestiunea ambasadei României din Israel a stârnit comentarii contradictorii, pe care le-am găzduit pe site cu îndătinata imparțialitate. Intervin în această discuție colegială foarte pe scurt.

Au spus unii că Radu Golban a plătit redacției „Jerusalem Post” ca să i se publice articolul. Dacă a făcut acest gest, felicitările noastre pentru dl Golban. Miza textului său nu este una personală, ci una publică, așa cum vom vedea. Cine a mai plătit ca să i se publice un text de interes public, național?! Nu cunosc multe alte cazuri similare.

De fapt, cunosc bine unul singur: cazul unuia numit ION COJA, care a plătit 2500 euro unui post TV ca să susțină câteva emisiuni dintre care primele trei au avut ca subiect matrapazlâcurile grave ale fostului inspector școlar Johannis, implicat în mai multe înfieri ilegale. Insul, adică numitul Coja Ion, susține că este mulțumit de ce a făcut și că regretă că nu a avut mai mulți bani ca să facă emisiuni și pe alte subiecte de interes public, național.

Prin ce este textul dlui RADU GOLBAN un text de interes public? Aici s-au grăbit unii colegi să vadă un amestec inoportun al dlui Golban într-o chestiune de diplomație fină, delicată, inaccesibilă unor amatori: problema relațiilor României cu țările arabe în lumina intenției de a se muta ambasada României la Jerusalem.

Eu nu cred că un articol al dlui Golban va cântări în disputa pe care a stârnit-o Liviu Dragnea din motive greu de înțeles între oameni normali. Eu văd altceva: prin acest articol pătrunde în presa internațională cazul Johannis, președintele de țară europeană ce ignoră legislația anti-nazistă asupra căreia a convenit întreaga planetă după încheierea celui de al Doilea Război Mondial. Acest caz, aflat în atenția unei infime părți din mass media românească, capătă acum notorietatea internațională pe care o merită!

Domnul GOLBAN este un ins tenace și obișnuit să înoate împotriva curentului. Este o plăcere pe care puțini o înțeleg! Ar merita o susținere publică la cel mai înalt nivel politic! N-o are, din păcate! Dar oamenii liberi de angajamente și șantaje oneroase, rușinoase, ar trebui să fie mai circumspecți atunci când au opțiuni diferite de ale dlui GOLBAN.

Domnia sa este angajat într-un proces cu Forumul German, proces deschis de organizația camarazilor lui Johannis, care până acum au zburdat nestingheriți de nimeni de fiecare dată când au încălcat legea și au dat „tunuri” imobiliare de miliarde de lei. Le-au stat în cale numai două persoane, după știința mea: publicistul Marius Albin Marinescu, de la „Justițiarul”, și al dumneavostră Radu Golban. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Opoziția lor la „nesimțirea” acoliților lui Johannis se cuvenea să ajungă de mult în presa internațională! A ajuns acum, când Radu Golban s-a priceput, tactic vorbind, s-o lege de chestiunea ambasadei! A văzut oportunitatea și s-a folosit impecabil de ocazia ivită. Abia în felul acesta s-a produs spargerea embargoului mediatic internațional, iar publicul internațional a luat cunoștință de abuzurile Johannului ca primar al Sibiului, abuzuri prin care s-a ales praful din vestita onestitate specifică, chipurile, sașilor.

De ani de zile în presa românească au fost semnalate aceste abuzuri, iar media internațională s-a făcut complice cu Johannis și a tăcut! Până mai zilele trecute, când dl Radu Golban a conceput schema mediatică prin care presa internațională a dezvăluit mizeria ascunsă sub preșul de la Primăria Sibiu! Și, de ce nu?, de la Cotroceni!

Nota bene. Ar trebui documentat un capitol uitat: jaful făcut de sași asupra proprietăților evreiești sub guvernarea Antonescu. Există mărturii clare ale diferenței de comportament între români și sași față de victimele legilor anti-semite din acea vreme. Sașii au luat în serios acele legi date de Antonescu la presiunea UE de la Berlin. Lipsa de umor a sașilor este vestită…

Mă opresc aici cu comentariile mele. Aștept cu maxim interes să văd evoluția procesului Forumul German versus Radu Golban. Acest proces trebuie să atragă atenția tuturor românilor, întregii clase politice, mass mediei românești. Cât ne vom pricepe vom fi alături de inimosul nostru compatriot. Succes!

Ion Coja

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info