V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

V-ați putea imagina ca există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?, Foto: Facebook / Andriesei Alexandru-Florin

V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

Măsura organizatorilor unei manifestări intitulate “Maialul secuiesc” de a amplasa langă monumentul dedicat ostașilor căzuți în cel de-al doilea război mondial niște toalete ecologice, este una care deja întrece orice limită a grosoloniei. Să fie și aceasta o pură întâmplare, adică chiar nu s-a găsit un alt spațiu unde să fie amplasate acele toalete?

Sunt lucruri care în numele unei ideologii sau al unui scop politic, sau de altă natură, nu se fac niciodată pe această lume. Sunt gesturi care de asemenea nu se fac niciodată, în virtutea nici unui argument sau pretext de pe această lume. Cum o fi să te naști în România, să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin prin dobândirea cetățeniei românești, pentru ca apoi să-ți dedici toată energia pentru a sfida și batjocori orice simbol sau monument românesc îți iese în cale?

Într-un articol publicat de ziarharghita.ro, jurnaliștii se limitează la a scrie ca „Acesta nu este un gest anti România, ci doar o mârlănie”. Nu, este din păcate și una și cealaltă. La Miercurea Ciuc s-au întrecut în egală masură limitele obrăzniciei și ale bunului simț. Este o acțiune incalificabilă, atât la nivel vizual, cât și la nivel simbolic.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[alert-warning] Citeste si: Antiromânism la Miercurea Ciuc: Cimitirul Eroilor din localitate a fost vandalizat![/alert-warning]

V-ați putea imagina viceversa, să se întâmple acest lucru cu un monument maghiar? Câte râuri de cerneală și câte ore de emisie ar fi alocate unui asemenea subiect? Credem că este timpul ca autoritățile să pună intr-un sfârșit piciorul în prag, ori în baza legislației actuale, ori prin inițierea unui nou proiect legislativ cu privire la acțiunile de leznațiune. 

Aceste fapte reprobabile din ultima vreme ne demonstrează că este necesară numaidecât o bună legislație care să prevină și la nevoie să sancționeze corespunzător actele de leznațiune. Nu sunt bani la buget? Nu avem bani de spitale și de autostrăzi? Păi dacă ați fi amendat în ultimele trei decenii tot ce era de amendat în legatură cu actele de leznațiune, atunci astazi eram țara cu cea mai bună infrastructură din estul Europei.

[alert-warning] Citeste si: Alexandru Cumpanașu: “László Tőkés: un escroc și un trădător de țară!Dacă mai calcă în România ar trebui arestat și condamnat pentru trădare!” [/alert-warning]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info