RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

Print Friendly, PDF & Email

V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

Măsura organizatorilor unei manifestări intitulate “Maialul secuiesc” de a amplasa langă monumentul dedicat ostașilor căzuți în cel de-al doilea război mondial niște toalete ecologice, este una care deja întrece orice limită a grosoloniei. Să fie și aceasta o pură întâmplare, adică chiar nu s-a găsit un alt spațiu unde să fie amplasate acele toalete?

Sunt lucruri care în numele unei ideologii sau al unui scop politic, sau de altă natură, nu se fac niciodată pe această lume. Sunt gesturi care de asemenea nu se fac niciodată, în virtutea nici unui argument sau pretext de pe această lume. Cum o fi să te naști în România, să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin prin dobândirea cetățeniei românești, pentru ca apoi să-ți dedici toată energia pentru a sfida și batjocori orice simbol sau monument românesc îți iese în cale?

Într-un articol publicat de ziarharghita.ro, jurnaliștii se limitează la a scrie ca „Acesta nu este un gest anti România, ci doar o mârlănie”. Nu, este din păcate și una și cealaltă. La Miercurea Ciuc s-au întrecut în egală masură limitele obrăzniciei și ale bunului simț. Este o acțiune incalificabilă, atât la nivel vizual, cât și la nivel simbolic.

V-ați putea imagina viceversa, să se întâmple acest lucru cu un monument maghiar? Câte râuri de cerneală și câte ore de emisie ar fi alocate unui asemenea subiect? Credem că este timpul ca autoritățile să pună intr-un sfârșit piciorul în prag, ori în baza legislației actuale, ori prin inițierea unui nou proiect legislativ cu privire la acțiunile de leznațiune. 

Aceste fapte reprobabile din ultima vreme ne demonstrează că este necesară numaidecât o bună legislație care să prevină și la nevoie să sancționeze corespunzător actele de leznațiune. Nu sunt bani la buget? Nu avem bani de spitale și de autostrăzi? Păi dacă ați fi amendat în ultimele trei decenii tot ce era de amendat în legatură cu actele de leznațiune, atunci astazi eram țara cu cea mai bună infrastructură din estul Europei.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info