RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

Print Friendly, PDF & Email

V-ați putea imagina că există pe lume oameni care să manifeste atâta dispreț față de un monument dedicat ostașilor căzuți în război?

Măsura organizatorilor unei manifestări intitulate “Maialul secuiesc” de a amplasa langă monumentul dedicat ostașilor căzuți în cel de-al doilea război mondial niște toalete ecologice, este una care deja întrece orice limită a grosoloniei. Să fie și aceasta o pură întâmplare, adică chiar nu s-a găsit un alt spațiu unde să fie amplasate acele toalete?

Sunt lucruri care în numele unei ideologii sau al unui scop politic, sau de altă natură, nu se fac niciodată pe această lume. Sunt gesturi care de asemenea nu se fac niciodată, în virtutea nici unui argument sau pretext de pe această lume. Cum o fi să te naști în România, să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin prin dobândirea cetățeniei românești, pentru ca apoi să-ți dedici toată energia pentru a sfida și batjocori orice simbol sau monument românesc îți iese în cale?

Într-un articol publicat de ziarharghita.ro, jurnaliștii se limitează la a scrie ca „Acesta nu este un gest anti România, ci doar o mârlănie”. Nu, este din păcate și una și cealaltă. La Miercurea Ciuc s-au întrecut în egală masură limitele obrăzniciei și ale bunului simț. Este o acțiune incalificabilă, atât la nivel vizual, cât și la nivel simbolic.

V-ați putea imagina viceversa, să se întâmple acest lucru cu un monument maghiar? Câte râuri de cerneală și câte ore de emisie ar fi alocate unui asemenea subiect? Credem că este timpul ca autoritățile să pună intr-un sfârșit piciorul în prag, ori în baza legislației actuale, ori prin inițierea unui nou proiect legislativ cu privire la acțiunile de leznațiune. 

Aceste fapte reprobabile din ultima vreme ne demonstrează că este necesară numaidecât o bună legislație care să prevină și la nevoie să sancționeze corespunzător actele de leznațiune. Nu sunt bani la buget? Nu avem bani de spitale și de autostrăzi? Păi dacă ați fi amendat în ultimele trei decenii tot ce era de amendat în legatură cu actele de leznațiune, atunci astazi eram țara cu cea mai bună infrastructură din estul Europei.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline