Chris Terhes: „Sică Mandolină a devenit indezirabil atât pentru israelieni cât și pentru majoritatea republicană din SUA”

Chris Terhes: „Sică Mandolină a devenit indezirabil atât pentru israelieni cât și pentru majoritatea republicană din SUA”

Acțiunea lui Ludovic Orban de a depune plângere penală este criticată și din SUA de către Chris Terhes, președintele Coalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, care consideră că actualul peședinte al Partidului Național Liberal din România face același tip de greșeală pe care a făcut-o în trecut și predecesorul său Crin Antonescu.

 

[alert-success]

„Sica Zongorașul n-a invățat nimic de la Crin Antonescu.

Cariera lui Crin nu s-a terminat în 2014, când a facut ramașag că dacă PNL nu ia peste 20% la europarlamentare iși va da demisia, ci în vara lui 2012, când a fost președinte interimar.

În vara lui 2012, în calitate de președinte interimar, Crin Antonescu a facut niște afirmații de la Cotroceni împotriva Congress-ului și Departamentului de Stat al SUA care l-au făcut indezirabil.

PNL-ul a plătit apoi o firmă de lobby să-i aranjeze întâlniri lui Crin prin DC, însă mare lucru nu s-a mai putut face pentru el.

E important de precizat că Crin Antonescu era președintele unui partid aflat la putere până în 2014, deci avea „leverage”, și cu toate astea…

Gândiți-vă acum, însă, în ce situație s-a pus Sică Mandolină cu aberația aia de plângere penală pentru „inaltă trădare”, în opoziție fiind, prin care a devenit indezirabil atât pentru israelieni cât și pentru majoritatea republicană din SUA.

Deja sunt voci publice din PNL care spun că Sică nu s-a consultat cu partidul când a facut plângerea. Adică, altfel spus, Sică a luat-o pe ulei.

Sunt multe voci din PNL ce nu se exprimă încă public, dar care au rămas stupefiate dupa acțiunea lui Orban și Iohannis.

Un număr mare de neoprotestanți sunt votanți PNL, iar pentru ei mutarea capitalei Israelului la Ierusalim ține de împlinirea unor profeții biblice.

Surse bine informate sunt citate în presă spunând că, după plângerea lui Sică, toți consilierii lui Iohannis au vrut să-și dea demisia să nu fie acuzați de antisemitism.

Și toate astea le-a reușit Sică.

Orban a acționat infantil și iresponsabil, punându-l în primul rând pe Iohannis într-o situație fără ieșire. Dacă aș fi în locul lui Iohannis, după cele întamplate, lui Sică i-aș cere demisia.”, a scris Chris Terhes pe facebook

[/alert-success]

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns