RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

A fost inițiată o petiție împotriva proiectului legislativ a lui Silviu Vexler: “Fără legi antiromânești în România!”

Print Friendly, PDF & Email

A fost inițiată o petiție împotriva proiectului legislativ a lui Silviu Vexler: “Fără legi antiromânești în România!”

Proiectul legislativ nr. B135/29.03.2018 propus de către Silviu Vexler este considerat de către o parte din români ca fiind o strategie prin care se “încearcă să ilegalizeze însuși creștinismul”, potrivit celor de la incorectpolitic.com.

Inițiatorii petiției susțin că propunerea legislativă a lui Silviu Vexler este una aberantă, care urmărește privarea unor anumite libertăți fundamentale, printre care se numără și exprimarea credințelor religioase, făcând practic ilegale unele dintre principiile creștinismului.

“Legea lui Vexler, pe lângă stipulațiile tipice împotriva limbajului de ură adresat grupurilor sau indivizilor iudei, are un caracter special prin faptul că încearcă sa ilegalizeze însuși creștinismul!

Conform proiectului de lege, cine acuză pe iudei că l-au ucis pe Iisus Hristos va putea face pușcărie de la 3 luni la 3 ani.

Proiectul de lege are o sumedenie de contradicții: “prin antisemitism se înțelege manifestările verbale sau fizice, motivate de ură, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăților acestora (…)”, scriu cei de la incorectpolitic.com

Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului (b135/29.03.2018) are pe lângă Silviu Vexler următorii iniţiatori:

  • un senator PSD (Nicolae Şerban)
  • deputaţi PSD (Suciu Vasile-Daniel,Vlase Petru Gabriel )
  • UDMR (Szabó Ödön – deputat)
  • PNL (Neagu Nicolae – deputat)
  • ALDE (Vosganian Varujan – deputat)
  • PMP ( Tomac Eugen – deputat PMP)
  • USR (Seidler Cristian-Gabriel – deputat)
  • FDGR / minorități (Ganţ Ovidiu Victor – deputat)

Textul controversatului proiect legislativ nu mai este acum de găsit pe site-ul Senatului, ceea ce pare deja puțin cam bizar. Publicația justițiarul.ro a postat și ea de asemenea un material interesant semnat de generalul Radu THEODORU, în care sunt exprimate cam aceleași idei, potrivit cărora proiectul legislativ inițiat de Silviu Vexler s-ar înscrie în șirul de legi anterioare de îngrădire a libertății de exprimare.

După zeci de ani de totalitarism politic și ideologic, pentru mulți dintre români numai simpla idee de a fi iarăși acuzați și condamnați pentru delicte de opinie este pur și simplu revoltătoare.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info