RSS

Un proiect păgubos pentru buzuna…

Un proiect păgubos pe…

După opiniile legate de zoofilie…

După opiniile legate …

Mihai Tîrnoveanu: "11 mii de mar…

Mihai Tîrnoveanu: "11…

Devine și România pușcărie neoma…

Devine și România puș…

Un raport oficial al FMI arată c…

Un raport oficial al …

Un nou octombrie plin de "babe" …

Un nou octombrie plin…

Bustul lui Pantelimon Halippa, u…

Bustul lui Pantelimon…

Mesajul emoționant al tinerei in…

Mesajul emoționant al…

Iohannis a cedat! Magistrații "c…

Iohannis a cedat! Mag…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

A fost inițiată o petiție împotriva proiectului legislativ a lui Silviu Vexler: “Fără legi antiromânești în România!”

Print Friendly, PDF & Email

A fost inițiată o petiție împotriva proiectului legislativ a lui Silviu Vexler: “Fără legi antiromânești în România!”

Proiectul legislativ nr. B135/29.03.2018 propus de către Silviu Vexler este considerat de către o parte din români ca fiind o strategie prin care se “încearcă să ilegalizeze însuși creștinismul”, potrivit celor de la incorectpolitic.com.

Inițiatorii petiției susțin că propunerea legislativă a lui Silviu Vexler este una aberantă, care urmărește privarea unor anumite libertăți fundamentale, printre care se numără și exprimarea credințelor religioase, făcând practic ilegale unele dintre principiile creștinismului.

“Legea lui Vexler, pe lângă stipulațiile tipice împotriva limbajului de ură adresat grupurilor sau indivizilor iudei, are un caracter special prin faptul că încearcă sa ilegalizeze însuși creștinismul!

Conform proiectului de lege, cine acuză pe iudei că l-au ucis pe Iisus Hristos va putea face pușcărie de la 3 luni la 3 ani.

Proiectul de lege are o sumedenie de contradicții: “prin antisemitism se înțelege manifestările verbale sau fizice, motivate de ură, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăților acestora (…)”, scriu cei de la incorectpolitic.com

Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului (b135/29.03.2018) are pe lângă Silviu Vexler următorii iniţiatori:

  • un senator PSD (Nicolae Şerban)
  • deputaţi PSD (Suciu Vasile-Daniel,Vlase Petru Gabriel )
  • UDMR (Szabó Ödön – deputat)
  • PNL (Neagu Nicolae – deputat)
  • ALDE (Vosganian Varujan – deputat)
  • PMP ( Tomac Eugen – deputat PMP)
  • USR (Seidler Cristian-Gabriel – deputat)
  • FDGR / minorități (Ganţ Ovidiu Victor – deputat)

Textul controversatului proiect legislativ nu mai este acum de găsit pe site-ul Senatului, ceea ce pare deja puțin cam bizar. Publicația justițiarul.ro a postat și ea de asemenea un material interesant semnat de generalul Radu THEODORU, în care sunt exprimate cam aceleași idei, potrivit cărora proiectul legislativ inițiat de Silviu Vexler s-ar înscrie în șirul de legi anterioare de îngrădire a libertății de exprimare.

După zeci de ani de totalitarism politic și ideologic, pentru mulți dintre români numai simpla idee de a fi iarăși acuzați și condamnați pentru delicte de opinie este pur și simplu revoltătoare.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sprijină și tu financiar echipa Glasul.info
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
Prin Paypal: rfbursa@gmail.com

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline