Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste?

Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste?

Publicațiile mainstream și cele care reprezintă principalele guri de foc ale propagandei statului paralel, se întrec în a-l elogia pe Mihai Șora, la fel cum anumite publicații îi ridicau zilnic în slăvi pe Silviu Brucan și pe ciracii săi. Puțini știu însă istoria adevărată și zbuciumul tinereții ideologice a lui Mihai Șora.

Iată de pildă ce scria în urmă cu ceva vreme jurnalistul Mirel Curea despre anii tinereții lui Mihai Șora:

[alert-success]

„Mihai Sora este indignat ca nu stiu ce chestie nedemocratica s-a petrecut nu stiu unde, ca niste copii au dansat si au fluturat niste flori nu stiu cui. Considera ca acelor copii dansatul si fluturatul asta de lalele le termina orice sansa de a mai intelege vreodata democratia, de a mai iesi oameni intregi.

In schimb, pe el l-a format misto de tot pentru democratia pe care o preda tefelistilor faptul ca, dupa ce mai intai a fost legionar, in anii `50 a ars-o direct cu Ana Pauker, la Ministerul de Externe, unde a fost consilierul ei, pe toata durata ministeriatului, dupa care a fost un culturnic de nadejde al regimului comunist.

Altfel, un bosorog infect, cu propensiuni pedofile, sugaci la comunisti din tinerete. Ca si Brucan, ii prosteste pe prosti – pe aia cu luminitele aprinse pe afara si cu bezna-n cap – ca-i un fel de Havel.
Nu este! Este doar o japita batrana!”, a scris Mirel Curea pe facebook
[/alert-success]

Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste? 

În România nu-și mai poate exprima nimeni liber opiniile sau să participe la un miting autorizat, decât susținătorii statului paralel cu apucături neostaliniste, protestatarii #Rezist? Pentru ce atâtea tone de lături și de invective turnate în capurile oamenilor care au ales să iasă în stradă, fie până și pentru un miting organizat de PSD?

[alert-announce]

„Fetița obligată să stea în cap nu se putea apăra: un copil este vulnerabil, mai ales dacă devine instrumentul fricilor, al slugărniciei și al lașității adulților.
Dar oamenii în toată firea, întregi la minte, nu au nicio scuză cauționând o bandă de hoți, servindu-i, ascultând orbește directivele lor. Îți pierzi locul de muncă, ești scos din joc, târât în noroi, persecutat în fel și chip, însă demnitatea nu ți-o poate lua nimeni: demnitatea este bunul cel mai de preț al unei ființe omenești. 
Zilele acestea, cuvântul-cheie este cuvântul „demnitate“.”, a scris Mihai Șora pe facebook

[/alert-announce]

„Nu mai țin minte de la care din ei am aflat o poveste frumoasă despre Mihai Șora. Student fiind, adică tînăr și plin de elanuri eroice, romantice, cică Mihai Șora, ca majoritatea tinerilor de ispravă din generația sa, s-a alăturat Mișcării legionare, a fost membru activ și sincer angajat, cu trup și suflet, în misiunea pe care și-o asumase Mișcarea.”, scria in decembrie 2017 profesorul Ion Coja într-un articol publicat pe blogul său

În perioada cea mai neagră pe care o traversa România după război, în plină campanie de exterminare a elitor românești de către Ana Pauker & comp., Mihai Șora se întoarce în țară și încântat de instaurarea bolșevismului în România se alătură odiosului aparat de stat, ocupând diverse funcții într-un sistem care a însemnat o prigoană fără precedent împotriva tineretului român implicat în viața politică, culturală și socială a României.

Un asemenea personaj care face slalom printre diferite ideologii și principii, vine să ne vorbească acum despre demnitate? Grețos!

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns