Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste?

Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste?

Publicațiile mainstream și cele care reprezintă principalele guri de foc ale propagandei statului paralel, se întrec în a-l elogia pe Mihai Șora, la fel cum anumite publicații îi ridicau zilnic în slăvi pe Silviu Brucan și pe ciracii săi. Puțini știu însă istoria adevărată și zbuciumul tinereții ideologice a lui Mihai Șora.

Iată de pildă ce scria în urmă cu ceva vreme jurnalistul Mirel Curea despre anii tinereții lui Mihai Șora:

“Mihai Sora este indignat ca nu stiu ce chestie nedemocratica s-a petrecut nu stiu unde, ca niste copii au dansat si au fluturat niste flori nu stiu cui. Considera ca acelor copii dansatul si fluturatul asta de lalele le termina orice sansa de a mai intelege vreodata democratia, de a mai iesi oameni intregi.

In schimb, pe el l-a format misto de tot pentru democratia pe care o preda tefelistilor faptul ca, dupa ce mai intai a fost legionar, in anii `50 a ars-o direct cu Ana Pauker, la Ministerul de Externe, unde a fost consilierul ei, pe toata durata ministeriatului, dupa care a fost un culturnic de nadejde al regimului comunist.

Altfel, un bosorog infect, cu propensiuni pedofile, sugaci la comunisti din tinerete. Ca si Brucan, ii prosteste pe prosti – pe aia cu luminitele aprinse pe afara si cu bezna-n cap – ca-i un fel de Havel.
Nu este! Este doar o japita batrana!”, a scris Mirel Curea pe facebook

Un traseist printre meandre ideologice vorbește despre lipsa de demnitate a românilor care participă la un miting împotriva abuzurilor staliniste? 

În România nu-și mai poate exprima nimeni liber opiniile sau să participe la un miting autorizat, decât susținătorii statului paralel cu apucături neostaliniste, protestatarii #Rezist? Pentru ce atâtea tone de lături și de invective turnate în capurile oamenilor care au ales să iasă în stradă, fie până și pentru un miting organizat de PSD?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Fetița obligată să stea în cap nu se putea apăra: un copil este vulnerabil, mai ales dacă devine instrumentul fricilor, al slugărniciei și al lașității adulților.
Dar oamenii în toată firea, întregi la minte, nu au nicio scuză cauționând o bandă de hoți, servindu-i, ascultând orbește directivele lor. Îți pierzi locul de muncă, ești scos din joc, târât în noroi, persecutat în fel și chip, însă demnitatea nu ți-o poate lua nimeni: demnitatea este bunul cel mai de preț al unei ființe omenești. 
Zilele acestea, cuvântul-cheie este cuvântul „demnitate“.”, a scris Mihai Șora pe facebook

“Nu mai țin minte de la care din ei am aflat o poveste frumoasă despre Mihai Șora. Student fiind, adică tînăr și plin de elanuri eroice, romantice, cică Mihai Șora, ca majoritatea tinerilor de ispravă din generația sa, s-a alăturat Mișcării legionare, a fost membru activ și sincer angajat, cu trup și suflet, în misiunea pe care și-o asumase Mișcarea.”, scria in decembrie 2017 profesorul Ion Coja într-un articol publicat pe blogul său

În perioada cea mai neagră pe care o traversa România după război, în plină campanie de exterminare a elitor românești de către Ana Pauker & comp., Mihai Șora se întoarce în țară și încântat de instaurarea bolșevismului în România se alătură odiosului aparat de stat, ocupând diverse funcții într-un sistem care a însemnat o prigoană fără precedent împotriva tineretului român implicat în viața politică, culturală și socială a României.

Un asemenea personaj care face slalom printre diferite ideologii și principii, vine să ne vorbească acum despre demnitate? Grețos!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

sâm iun. 9 , 2018
Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei Pe granița de nord vest a României, acolo unde tricolorul românesc este considerat de către politicienii locali UDMR-isti o provocare la adresa maghiarilor, se găsesc mereu resurse publice […]

Poate vă place și:

libris.ro