RSS

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Avertisment din partea unui deputat român pentru primarul din Carei: “Jos labele extremiste de pe tricolorul românesc!”

Print Friendly, PDF & Email

Avertisment din partea unui deputat român pentru primarul din Carei: “Jos labele extremiste de pe tricolorul românesc!”

“La începutul lunii iulie, presa locală din judeţul Satu Mare semnala un fapt inedit legat de Primăria Carei: placuţele cu tricolorul românesc amplasate pe sediul instituţiei au dispărut peste noapte. Ulterior, în locul acestora au apărut altele, care nu au tricolorul şi sunt complet diferite de cele care se amplasează de regulă pe clădirile administraţiilor publice locale”, a declarat deputatul PMP Adrian Mihăiţă Todoran.

“Am putea fi tentaţi să credem că este vorba de o regretabilă eroare, iar autorităţile locale vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei. Însă nu este aşa. La Carei, primarul Jenö Kovacs şi cei 12 consilieri maghiari în funcţie au o problemă legată de tricolorul românesc. Respectiv, nu îl suferă. Şi nu doar atunci când vine vorba de sediul primăriei. Pur şi simplu nu doresc să audă de tricolor, considerând „o provocare”, ca să îl citez pe primarul Kovacs, orice referire la drapelul românesc.
În primăvara acestui an, consilierii locali au primit o solicitare, în vederea aprobării amplasării unui catarg cu steagul României, într-un loc public al municipiului Carei. Fără niciun argument legal, în afara acelei „provocări” invocate în şedinţa publică de către primarul maghiar, proiectul a fost respins, consilierii UDMR fiind majoritari. Un proiect similar va fi supus din nou votului, dar şansele de reuşită sunt nule.”, mai adaugă deputatul Adrian Mihăiţă Todoran.

Eugen Kovacs : "Nu provocați maghiarii!"

Eugen Kovacs : “Nu provocați maghiarii!”

“Tot alergie la tricolor şi spiritul românesc au făcut reprezentanţii administraţiei din Carei şi la reabilitarea unei încăperi a clădirii primăriei, devenită ulterior Sala Festivă, acolo unde sunt primiţi oaspeţii de seamă ai municipiului. Personajele care domină spaţiul sunt poetul Petőfi Sandor şi iubita sa, Iulia Szendrei, precum şi alte personalităţi maghiare. Niciuna românească, deşi Careiul are suficiente nume cu care se poate mândri.
Suntem în anul 2018, unul în care ar trebui să ne îndrepte mai mult spre ceea ce a însemnat actul Marii Uniri de la Alba Iulia şi nu să ne batem joc de simbolurile naţionale. Este de neconceput ca tricolorul românesc să fie dat jos de pe clădirea primăriei, iar în locul său să fie pusă o plăcuţă neagră. Este intolerabilă sfidarea de care dau dovadă câţiva aleşi locali, vremelnic ajunşi în funcţie, cu votul cetăţenilor. Şi nu pentru măreţe realizări. Sau sunt demne de cinste afacerile cu curent instalat ilegal, de pe urma cărora unii s-au îmbogăţit, iar acum dau lecţii de bune practici în administraţie? Doar întreb…
În calitate de deputat al României, solicit vicepremierului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, luarea de măsuri urgente faţă de această situaţie incredibilă de la Carei, prin repunerea tricolorului românesc la loc de cinste. Municipiul Carei, ultima localitate românească eliberată de sub ocupaţia forţelor hitleriste, în urmă cu peste şapte decenii, merită mai mult. Oraşul nu poate fi lăsat la mâna unor găşcari maghiari cu vizibile apucături extremiste.”, a transmis Adrian Mihăiţă Todoran prin intermediul unei declaratii de presa.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info