Avertisment din partea unui deputat român pentru primarul din Carei: “Jos labele extremiste de pe tricolorul românesc!”

Avertisment din partea unui deputat român pentru primarul din Carei: “Jos labele extremiste de pe tricolorul românesc!”

“La începutul lunii iulie, presa locală din judeţul Satu Mare semnala un fapt inedit legat de Primăria Carei: placuţele cu tricolorul românesc amplasate pe sediul instituţiei au dispărut peste noapte. Ulterior, în locul acestora au apărut altele, care nu au tricolorul şi sunt complet diferite de cele care se amplasează de regulă pe clădirile administraţiilor publice locale”, a declarat deputatul PMP Adrian Mihăiţă Todoran.

“Am putea fi tentaţi să credem că este vorba de o regretabilă eroare, iar autorităţile locale vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei. Însă nu este aşa. La Carei, primarul Jenö Kovacs şi cei 12 consilieri maghiari în funcţie au o problemă legată de tricolorul românesc. Respectiv, nu îl suferă. Şi nu doar atunci când vine vorba de sediul primăriei. Pur şi simplu nu doresc să audă de tricolor, considerând „o provocare”, ca să îl citez pe primarul Kovacs, orice referire la drapelul românesc.
În primăvara acestui an, consilierii locali au primit o solicitare, în vederea aprobării amplasării unui catarg cu steagul României, într-un loc public al municipiului Carei. Fără niciun argument legal, în afara acelei „provocări” invocate în şedinţa publică de către primarul maghiar, proiectul a fost respins, consilierii UDMR fiind majoritari. Un proiect similar va fi supus din nou votului, dar şansele de reuşită sunt nule.”, mai adaugă deputatul Adrian Mihăiţă Todoran.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Eugen Kovacs : "Nu provocați maghiarii!"
Eugen Kovacs : “Nu provocați maghiarii!”
“Tot alergie la tricolor şi spiritul românesc au făcut reprezentanţii administraţiei din Carei şi la reabilitarea unei încăperi a clădirii primăriei, devenită ulterior Sala Festivă, acolo unde sunt primiţi oaspeţii de seamă ai municipiului. Personajele care domină spaţiul sunt poetul Petőfi Sandor şi iubita sa, Iulia Szendrei, precum şi alte personalităţi maghiare. Niciuna românească, deşi Careiul are suficiente nume cu care se poate mândri.
Suntem în anul 2018, unul în care ar trebui să ne îndrepte mai mult spre ceea ce a însemnat actul Marii Uniri de la Alba Iulia şi nu să ne batem joc de simbolurile naţionale. Este de neconceput ca tricolorul românesc să fie dat jos de pe clădirea primăriei, iar în locul său să fie pusă o plăcuţă neagră. Este intolerabilă sfidarea de care dau dovadă câţiva aleşi locali, vremelnic ajunşi în funcţie, cu votul cetăţenilor. Şi nu pentru măreţe realizări. Sau sunt demne de cinste afacerile cu curent instalat ilegal, de pe urma cărora unii s-au îmbogăţit, iar acum dau lecţii de bune practici în administraţie? Doar întreb…
În calitate de deputat al României, solicit vicepremierului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, luarea de măsuri urgente faţă de această situaţie incredibilă de la Carei, prin repunerea tricolorului românesc la loc de cinste. Municipiul Carei, ultima localitate românească eliberată de sub ocupaţia forţelor hitleriste, în urmă cu peste şapte decenii, merită mai mult. Oraşul nu poate fi lăsat la mâna unor găşcari maghiari cu vizibile apucături extremiste.”, a transmis Adrian Mihăiţă Todoran prin intermediul unei declaratii de presa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De veghe cu ochii pe Codul Administrativ! Românii așteaptă ca noul Cod Administrativ sa fie declarat neconstituțional

mar iul. 31 , 2018
La nici 48 de ore de la protestul românilor împotriva Legii privind Codul Administrativ, președintele Klaus Iohannis contestă Codul Administrativ la Curtea Constituţională, folosind argumente din memoriul pe care i l-am adresat în numele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi al Asociaţiei Calea Neamului Să stăm […]

Poate vă place și:

libris.ro