libris.ro

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

La mică distanță de sediul primăriei din Iași, pe pietonalul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, într-o zonă cu supraveghere video, sediul PSD a fost vandalizat de mai multe ori numai pe parcursul acestui an. Ținta predilectă a atacurilor a fost de cele mai multe ori panoul din fața sediului PSD.

Cultura urii propagată în societatea românească și promovată uneori din anumite medii pseudo-culturale până aproape de paroxism, a generat reacții și acțiuni care trec de multe ori dincolo de limita legalității și a bunului simț.

Într-o societate democratică e normal să nu-ți placă anumite ideologii, doctrine sau partide politice.Însă de aici și până la confiscarea totală a spațiului public și impunerea cu forța a viziunii tale ideologice și politice în pofida faptului că prin modalități democratice românii au hotărât cu totul și cu totul altceva, este deja semnalul că se încalcă principiile democratice și autoritatea statului de drept.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași
Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Să ne amintim în acest caz cu toții de vorbele pastorului german Martin Niemöller:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” (Martin Niemöller)

Figurile unor membri marcanți ai PSD Iași de pe panoul amplasat in fața sediului partidului de pe pietonalul de pe  bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, au fost acoperite cu o culoare maronie, cel mai probabil acesta fiind efectul unei brichete aprinse pe fețele politicienilor ieșeni. Care este mesajul transmis prin acest act de vandalism? Imaginația te poate duce cu gândul la tot felul de lucruri…

 bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

De altfel nu este pentru prima dată când acest panou din fața sediului PSD Iași este vandalizat. Gestul se tot repetă de ceva timp, fără ca autoritățile să reacționeze concret împotriva acestui gen de manifestări huliganice.

 bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Deși este zonă cu pretenții de spațiu de promenadă pentru elita ieșeană și etalon de civilizație pentru turiști și restul ieșenilor,  bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost în ultima vreme martorul unor mai multe incidente de prost gust, printre care și niște odioase acte de vandalism petrecute chiar „în buricul târgului”, sub privirile blajine și inexplicabil de tolerante ale autorităților locale.

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași
Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Presa are și ea rolul ei nociv în toată această poveste, alimentând discordia dintre români prin partizanatul politic foarte evident până și pentru un trecător oarecare prin fosta capitală a Moldovei. Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.

 Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.
Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.

Gravă este și reacția unor anumiți trecători care în loc să realizeze gravitatea situației, se amuzau copios la vederea ispravei celor care au vandalizat panoul respectiv. De la ignorarea unor astfel de acte de vandalism și tratarea lor cu indiferență, se poate ajunge în scurt timp la violențe fizice de tipul celor petrecute în timpul protestelor din Piața Victoriei.

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași
Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Mai mult decât atât, aceștia pot fi doar niște simpli pași pentru impunerea unei dictaturi politice / ideologice care să ducă la sfârșitul unei democrații și așa destul de precare în societatea românească. Poate să nu-ți placă PSD-ul, poate să nu-ți placă orice alt partid din România, însă asta nu-ți dă dreptul să încalci legea și să comiți acte de vandalism.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info