RSS

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Print Friendly, PDF & Email

La mică distanță de sediul primăriei din Iași, pe pietonalul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, într-o zonă cu supraveghere video, sediul PSD a fost vandalizat de mai multe ori numai pe parcursul acestui an. Ținta predilectă a atacurilor a fost de cele mai multe ori panoul din fața sediului PSD.

Cultura urii propagată în societatea românească și promovată uneori din anumite medii pseudo-culturale până aproape de paroxism, a generat reacții și acțiuni care trec de multe ori dincolo de limita legalității și a bunului simț.

Într-o societate democratică e normal să nu-ți placă anumite ideologii, doctrine sau partide politice.Însă de aici și până la confiscarea totală a spațiului public și impunerea cu forța a viziunii tale ideologice și politice în pofida faptului că prin modalități democratice românii au hotărât cu totul și cu totul altceva, este deja semnalul că se încalcă principiile democratice și autoritatea statului de drept.

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Să ne amintim în acest caz cu toții de vorbele pastorului german Martin Niemöller:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” (Martin Niemöller)

Figurile unor membri marcanți ai PSD Iași de pe panoul amplasat in fața sediului partidului de pe pietonalul de pe  bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, au fost acoperite cu o culoare maronie, cel mai probabil acesta fiind efectul unei brichete aprinse pe fețele politicienilor ieșeni. Care este mesajul transmis prin acest act de vandalism? Imaginația te poate duce cu gândul la tot felul de lucruri…

 bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

De altfel nu este pentru prima dată când acest panou din fața sediului PSD Iași este vandalizat. Gestul se tot repetă de ceva timp, fără ca autoritățile să reacționeze concret împotriva acestui gen de manifestări huliganice.

 bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Deși este zonă cu pretenții de spațiu de promenadă pentru elita ieșeană și etalon de civilizație pentru turiști și restul ieșenilor,  bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost în ultima vreme martorul unor mai multe incidente de prost gust, printre care și niște odioase acte de vandalism petrecute chiar “în buricul târgului”, sub privirile blajine și inexplicabil de tolerante ale autorităților locale.

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Presa are și ea rolul ei nociv în toată această poveste, alimentând discordia dintre români prin partizanatul politic foarte evident până și pentru un trecător oarecare prin fosta capitală a Moldovei. Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.

 Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.

Versiuni paralele ale aceleiași știri pot fi fi citite în presa locală ieșeană.

Gravă este și reacția unor anumiți trecători care în loc să realizeze gravitatea situației, se amuzau copios la vederea ispravei celor care au vandalizat panoul respectiv. De la ignorarea unor astfel de acte de vandalism și tratarea lor cu indiferență, se poate ajunge în scurt timp la violențe fizice de tipul celor petrecute în timpul protestelor din Piața Victoriei.

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Vandalism cu repetiție la sediul PSD Iași

Mai mult decât atât, aceștia pot fi doar niște simpli pași pentru impunerea unei dictaturi politice / ideologice care să ducă la sfârșitul unei democrații și așa destul de precare în societatea românească. Poate să nu-ți placă PSD-ul, poate să nu-ți placă orice alt partid din România, însă asta nu-ți dă dreptul să încalci legea și să comiți acte de vandalism.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info