Scapă pietonalul Ștefan cel Mare în sfârșit de cerșetori? „Cerșetoria este o infracțiune!”, o campanie pentru diminuarea cerșetoriei la IAȘI

Scapă pietonalul Ștefan cel Mare în sfârșit de cerșetori? „Cerșetoria este o infracțiune!”, o campanie pentru diminuarea cerșetoriei la IAȘI

După lansarea programelor de prevenire a delicvenței juvenile și de combatere a consumului de droguri, Poliția Locală Iași lansează o nouă campanie: „Cerșetoria este o infracțiune!”. Necesitatea implementării unui astfel de proiect a rezultat din semnalele trase de ieșeni în mass-media și pe rețelele de socializare, dar și din discuțiile pe care primarul Mihai Chirica le-a avut cu cetățenii în cadrul dezbaterilor publice sau în audiențele susținute la posturile de televiziune locale. Pentru eficientizarea acțiunilor polițiștilor locali în cadrul proiectului instituțiile ieșene sunt invitate să se implice în constituirea unor echipe mixte care să contribuie la diminuarea fenomenului cerșetoriei.

Astfel, vineri, 7 septembrie, la sediul Poliției Locale Iași a avut loc o primă întâlnire de lucru pentru stabilirea unui plan de măsuri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

„Pe raza Municipiului Iași se observă frecvent persoane care practică cerşetoria, atât minore, cât şi majore, mai ales în zone centrale sau des circulate. Prezenţa acestora afectează imaginea oraşului, creează un sentiment de disconfort, iar uneori agresiunea verbală sau fizică au determinat cetăţenii să sesizeze Poliţia cu privire la aceste aspecte. Problema cerşetoriei este complexă şi este continuu alimentată de situaţia socio-economică a populaţiei, dar și de comoditatea unor persoane apte de muncă care preferă să obțină cele necesare traiului fără a munci. Fenomenul este specific aglomerărilor urbane deoarece mediul stradal oferă alternative de obţinere a unui venit imediat prin simpla apelare la mila publică”, arată reprezentanții Poliției Locale Iași.

Campanie pentru diminuarea cerșetoriei
Campanie pentru diminuarea cerșetoriei

Campania „Cerșetoria este o infracțiune!” se va derula în perioada 15 septembrie – 15 decembrie și va consta în următoarele etape:
1. Informarea și implicarea populației în diminuarea fenomenului cerșetoriei;
2. Monitorizarea persoanelor care apelează la mila cetățenilor;
3. Identificarea, sancționarea și îndrumarea persoanelor spre localitățile de domiciliu;
4. Informarea cu privire la o serie de servicii care ar duce la diminuarea fenomenului:
– asistență medicală primară gratuită;
– reintegrarea socială și profesională;
– acces la educaţie;
– găzduirea şi reabilitarea persoanelor fără adăpost;
-servicii de consiliere și asistență socială.
5. Propunerea unui amendament de îmbunătăţire a legislaţiei, în sensul, ca amenzile neplătite să fie transformate în muncă în folosul comunității.

Inițiatorii campaniei „Cerșetoria este o infracțiune!” sunt Primăria Municipiului Iași, Poliția Locală Iași și Direcția de Asistență Socială Iași.

Sursa: Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Statele post-sovietice merg pe calea îmbunătățirii comerțului agroalimentar

joi sept. 13 , 2018
Se fac pași importanți prin Seminarul Regional FAO și reuniunea anuală a Grupului de experți privind comerțul agricol Reprezentanți din domeniul comerțului agricol și agricultori din țările post-sovietice s-au reunit la Odesa săptămâna aceasta pentru trei zile dedicate comerțului agroalimentar. Aceștia se întrunesc în cadrul atelierului regional organizat de FAO […]

Poate vă place și:

libris.ro