Categories: Polonia

Spre deosebire de România, Polonia chiar are un președinte, unul pentru polonezi: „Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace!”

Spre deosebire de România, Polonia chiar are un președinte, unul pentru polonezi: „Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace!”

Dacă în România liderii politici mioritici se calcă pe picioare pentru a ceda suveranitatea țării și a poporului român către interese străine, și odată cu acestea și toate resursele de care dispune România, fie că este vorba de resurse materiale sau umane, Polonia în schimb chiar are un președinte adevărat, un lider care să-și pună poporul și țara înainte de toate.

„Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace”,  a declarat președintele polonez Andrzej Duda la Lezask. Președintele Poloniei a mai adăugat în timpul deplasării de la Lezajsk că polonezii  „au dreptul să se conducă singuri și să decidă singuri cum să fie Polonia, și să decidă în ce mod vor îndrepta instituțiile în Polonia corodate permanent de sistemele vechi”, relatează Rador citând Rzezcpospolita.

„Când problemele noastre vor fi rezolvate, ne vom ocupa și de problemele europene. Deocamdată lăsați-ne în pace să refacem Polonia.
(…) Polonezii au dreptul să se conducă și să decidă singuri cum va arăta Polonia, și să decidă cum trebuie îndreptate instituțiile din Polonia, măcinate tot timpul de vechile sisteme.
(…) Vom conduce în așa fel încât oamenii să nu mai spună că judecătorii din Polonia sunt nedrepți și că sistemul de justiție din Polonia funcționează prost, că nu protejează cetățeanul, nu vom mai permite ca oamenii să spună că Polonia este un stat nedrept, un stat pentru elite, cu un standard diferit față de oamenii obișnuiți”, a afirmat Andrzej Duda, președintele Poloniei

Nota noastră: Deloc surprinzător, observăm și în Polonia necesitatea îndreptării unor instituții care au luat-o razna sub influența așa ziselor reforme radicale de „europenizare”. Aceleași probleme revoltătoare din justiție sunt întâlnite și în Polonia și în România, iar acum ambele țări încearcă să repare tot ce s-a stricat în ultimul deceniu prin „bunăvoința” și îndrumarea unor lideri europeni. Deosebirea este că Polonia în acest moment chiar are un președinte, unul pentru polonezi, în timp ce noi avem un navetist care se întreține cu niște ONG-iști ce țin cu dinții ca aceste probleme din justiție să nu fie rezolvate și în România.  

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago