libris.ro

Cândva portdrapel al comunității LGBT, administrația americană revine la deciziile anterioare cu privire la acordarea vizelor G-4 pentru cuplurile de același sex

Cândva portdrapel al comunității LGBT, administrația americană revine la deciziile anterioare cu privire la acordarea vizelor G-4 pentru cuplurile de același sex

Statele Unite nu vor mai acorda vize partenerilor de același sex ai diplomaților străini, ci exclusiv celor legal căsătoriți. Măsura anulează o prevedere veche de nouă ani, instituită de Hillary Clinton în timpul lui Obama. „, scrie evz.ro.

Potrivit unei circulare, de la data de 1 octombrie a.c., departamentul de stat al SUA va suspenda acordarea de vize G-4 pentru cuplurile de același sex, dacă nu pot prezenta o dovadă care să confirme că sunt căsătoriți oficial.

„Începând cu 1 octombrie, partenerii casnici de același sex, care însoțesc sau solicită să se alăture oficialilor Organizației Națiunilor Unite trebuie să prezinte dovada căsătoriei pentru a fi eligibili pentru o viză G-4.”, se arată în respectiva circulară

În vreme ce administrația Obama finanța lobby-ul pro-homosexualitate, iar agenda LGBT era promovată până la cel mai înalt nivel de stat în SUA, administrația Trump pare să fie exact pe dos, reducând treptat atât implicarea instituțiilor americane în promovarea acestei comunități, cât și facilitățile și beneficiile acordate în timpul fostei administrații.

Pentru comunitatea LGBT din SUA, primul semnal că Donald Trump va fi un cu totul și cu totul altfel de președinte față de predecesorul său, a fost îndepărtarea paginii dedicate comunității LGBT de pe site-ul oficial al Casei Albe, la scurt timp după instalarea lui Trump în funcția de președinte.

În vara anului 2017, administrația Trump le solicita judecătorilor curții din Manhattan să respingă cererea unui instructor de scufundări care reclama că a fost concediat din cauză că este gay.

Reprezentanții administrației prezidențiale americane au susținut atunci că prin acest gen de solicitări adresate judecătorilor doresc să elimine orice tratament care se aplică în mod total diferit comunității LGBT, departamentul de justiție de la Washington afirmând că tratamentul din partea firmelor sau companiilor trebuie să fie egal pentru femei și bărbați, indiferent dacă aceștia fac sau nu parte din comunitatea LGBT, pentru a nu se prolifera acest gen de tratament diferit ca practică în societatea americană a discriminării pozitive.

În contrast cu politica administrației Trump, diverși ambasadori ai SUA, unii dintre ei rămași fideli vechii administrații Obama, au ridicat steagul LGBT alături de cel american prin diverse colțuri ale lumii. Ambasada SUA de la Vatican ba chiar a iscat un mic conflict diplomatic și religios / ideologic în anul 2017, promovând un text care reamintea că „Iunie este luna LGBT Pride!”, acțiune ce nu a fost tocmai pe placul catolicilor, care s-au arătat dezamăgiți de faptul că ambasadele americane caută să impună propriile ideologii asupra restului lumii, inclusiv  asupra țărilor care nu sunt de acord cu aceste lucruri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info