Intenția primarului de la Craiov…

Mișcarea făcută de p…

De ce avem nevoie de albine pent…

20 Mai, Roma, Italia…

Cultul Strămoșilor nu se negocia…

"Cultul Strămoșilor …

Rareș Bogdan: "Mi-au atacat tată…

"R. Bogdan parcă n-a…

Ploaia care ne-a UNIT: "Românii …

Sâmbătă, 18 mai 201…

La Iași a început Târgul Meșteri…

Sâmbătă și duminică,…

După ce-au scăpat de pungile de …

Deși era așteptat să…

Concert la IAȘI: "Scrisoare pent…

Sâmbătă, 18 mai 2019…

Globalizarea, o afacere tot mai …

"Premieră pentru ins…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Românii din Austria au organizat la Wiener Neustadt un eveniment de excepție dedicat Centenarului Marii Uniri

Print Friendly, PDF & Email

Românii din Austria au organizat la Wiener Neustadt un eveniment de excepție dedicat Centenarului Marii Uniri

“Un eveniment de excepție a avut loc duminică 14 octombrie 2018 în Austria la Wiener Neustadt, în incinta Parohiei Ortodoxe Române reprezentată de preotul paroh, Răzvan Gască, cu prilejul sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfinta Paraschiva“.

Cu această ocazie, o placă aniversară cu titlul „Centenarul Marii Uniri – 1918-2018” realizată de către Ioan Astaluș a fost așezată la Biserica Ortodoxă Română din Wiener Neustadt, Austria. Placa aniversară a fost dăruită comunității de către Radio TV Unirea – Austria și Cercul Cultural Româno-Austriac ”Unirea”, președinte Ioan Godja.

Evenimentul face parte din seria de proiecte dedicate unor comunități de români din străinătate, pe care Cercul Cultural Româno-Austriac ”UNIREA” și Radio TV Unirea le-a planificat și realizat în acest an în parteneriate cu diferite organizații, asociații și instituții.

Placa aniversară este un simbol cioplit în bronz, menționând cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru a rămâne în memoria colectivă și să fie sărbătorit pe măsura însemnătății istorice. În cadrul acestor proiecte, s-au instalat șapte plăci dedicate aniversării Centenarului Unirii, aceasta din Wiener Neustadt fiind prima instalată in străinătate.

Românii din Austria au organizat la Wiener Neustadt un eveniment de excepție dedicat Centenarul Marii Uniri, Foto: facebook.com/radiotvunirea

Românii din Austria au organizat la Wiener Neustadt un eveniment de excepție dedicat Centenarului Marii Uniri, Foto: facebook.com/radiotvunirea

În acest an au fost desfășurate evenimente similare realizate în parteneriate cu autorități și organizații locale, beneficiind de sprijinul organizatorilor acestei serii de proiecte și anume Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA, Radio TV Unirea, Fundația Asturian, Romanca Society, Editura Transylvanian Edition și Asociația Info Manager.

Această serie de evenimente s-a bucurat de aprecierea publicului, artistul Ioan Astaluș fiind solicitat să aducă placa aniversară în diferite locații din România și anume: Mănăstirea Sărmasu, județul Mureș; Biserica Vălenii de Maramureș, județul Maramureș; Inspectoratul General al Poliției București; Prefectura Mureș; Prefectura Harghita și Prefectura Covasna.

La evenimentul realizat în Austria, la dezvelirea plăcii aniversare, au participat români stabiliți în Wiener Neustadt, din împrejurimi, ca și cei din Viena, din alte părți ale Austriei și chiar mulți veniți din România. Românii prezenți într-un număr considerabil, la Sfânta Liturghie, la evenimentul dezvelirii plăcii aniversare și la agapă au retrăit clipe de bucurie creștinească, fericire și patriotism, reîntâlnindu-se cu fiorul și mândria de a fi român.”

, se arată în comunicatul de presă al Radio TV Unirea.


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia