libris.ro

În timp ce pe președintele României îl doare în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești din țările vecine, 20 de europarlamentari plâng cu lacrimi de crocodil pentru soarta minorităților din România?

În timp ce pe președintele României îl doare în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești din țările vecine, 20 de europarlamentari plâng cu lacrimi de crocodil pentru soarta minorităților din România?

A fost destul de limpede pentru toată suflarea românească faptul că în timpul vizitelor sale oficiale în țările vecine, pe președintele României îl doare … în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești. Nici măcar în timpul vizitelor din SUA sau din diaspora europeană, președintele României nu a acordat un interes prea crescut pentru viața românilor aflați printre stăini.

Într-o notă de o cumplită ignoranță și ipocrizie, 20 de europarlamentari din mai multe țări europene, din Suedia, Germania, Elveția, Lituania, Ungaria și Polonia, și-au pus semnătura pe un proiect de rezoluție prin care se solicită luarea de urgență a unor măsuri pentru … protejarea minorităților naționale din România.

În vreme ce minoritarilor români din tările vecine le sunt încălcate până și cele mai elementare drepturi ale omului, iar occidentul chiar aplaudă asta ( n.r. vezi reacția ambasadei SUA față de reforma din învățământ pentru deznaționalizarea minorităților din Ucraina), niște monumente de ignoranță și demagogie cer măsuri urgente de protejare a minorităților naționale din România?

România este dată la nivel european și chiar mondial mai mereu ca model de toleranță în ceea ce privește drepturile acordate minorităților naționale, și totuși din când în când avem parte de asemenea incidente mizerabile, de o ipocrizie și o demagogie fără margini.

De la ce a pornit totul? De la declarațiile din mediul public cu privire la Forumul Democrat al Germanilor din România, potrivit cărora această organizație și-a asumat calitatea de succesor în drepturi al organizației Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

„Intensitatea şi frecvenţa defăimărilor colective venite din cercurile guvernului şi eşecul altora de a se distanţa în mod public din acestea sunt motive de îngrijorare. Adunarea Parlamentară ar trebui să investigheze implementarea protecţiei minorităţilor naţionale în România şi să solicite urgent României să-şi respecte îndatoririle pentru a proteja minorităţile naţionale – în acest caz protejarea minorităţii germane”, se arată în rezoluția semnată de către cei 20 de europarlamentari

Subiectul acesta deosebit de controversat este abordat numai de către:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info