Intenția primarului de la Craiov…

Mișcarea făcută de p…

De ce avem nevoie de albine pent…

20 Mai, Roma, Italia…

Cultul Strămoșilor nu se negocia…

"Cultul Strămoșilor …

Rareș Bogdan: "Mi-au atacat tată…

"R. Bogdan parcă n-a…

Ploaia care ne-a UNIT: "Românii …

Sâmbătă, 18 mai 201…

La Iași a început Târgul Meșteri…

Sâmbătă și duminică,…

După ce-au scăpat de pungile de …

Deși era așteptat să…

Concert la IAȘI: "Scrisoare pent…

Sâmbătă, 18 mai 2019…

Globalizarea, o afacere tot mai …

"Premieră pentru ins…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

În timp ce pe președintele României îl doare în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești din țările vecine, 20 de europarlamentari plâng cu lacrimi de crocodil pentru soarta minorităților din România?

Print Friendly, PDF & Email

În timp ce pe președintele României îl doare în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești din țările vecine, 20 de europarlamentari plâng cu lacrimi de crocodil pentru soarta minorităților din România?

A fost destul de limpede pentru toată suflarea românească faptul că în timpul vizitelor sale oficiale în țările vecine, pe președintele României îl doare … în spatele său mare și lat de soarta minorităților românești. Nici măcar în timpul vizitelor din SUA sau din diaspora europeană, președintele României nu a acordat un interes prea crescut pentru viața românilor aflați printre stăini.

Într-o notă de o cumplită ignoranță și ipocrizie, 20 de europarlamentari din mai multe țări europene, din Suedia, Germania, Elveția, Lituania, Ungaria și Polonia, și-au pus semnătura pe un proiect de rezoluție prin care se solicită luarea de urgență a unor măsuri pentru … protejarea minorităților naționale din România.

În vreme ce minoritarilor români din tările vecine le sunt încălcate până și cele mai elementare drepturi ale omului, iar occidentul chiar aplaudă asta ( n.r. vezi reacția ambasadei SUA față de reforma din învățământ pentru deznaționalizarea minorităților din Ucraina), niște monumente de ignoranță și demagogie cer măsuri urgente de protejare a minorităților naționale din România?

România este dată la nivel european și chiar mondial mai mereu ca model de toleranță în ceea ce privește drepturile acordate minorităților naționale, și totuși din când în când avem parte de asemenea incidente mizerabile, de o ipocrizie și o demagogie fără margini.

De la ce a pornit totul? De la declarațiile din mediul public cu privire la Forumul Democrat al Germanilor din România, potrivit cărora această organizație și-a asumat calitatea de succesor în drepturi al organizației Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).

“Intensitatea şi frecvenţa defăimărilor colective venite din cercurile guvernului şi eşecul altora de a se distanţa în mod public din acestea sunt motive de îngrijorare. Adunarea Parlamentară ar trebui să investigheze implementarea protecţiei minorităţilor naţionale în România şi să solicite urgent României să-şi respecte îndatoririle pentru a proteja minorităţile naţionale – în acest caz protejarea minorităţii germane”, se arată în rezoluția semnată de către cei 20 de europarlamentari

Subiectul acesta deosebit de controversat este abordat numai de către:


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia