RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Fuga de limba română se dovedește o strategie păguboasă în secuime! Fabricile ungurești se mută din România!

Print Friendly, PDF & Email

Fuga de limba română se dovedește o strategie păguboasă în secuime! Fabricile ungurești se mută din România!

Una câte una, firmele și companiile ungurești din Ardeal se mută definitiv în afara României. Masterplast tocmai și-a mutat în Ungaria fabrica pe care o avea la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna. Și nu este singurul angajator maghiar care își închide operațiunile din Transilvania pentru a se muta în țările din jurul României.

În acest caz, strategia de segregare a învățământului de stat în astfel de zone și instituirea unor forme de învățământ exclusiv în limba maghiară, este una păguboasă, în urma căreia cel mai mult au de suferit chiar tinerii de origine maghiară. Necunoscând și limba de stat, acestora le vine foarte greu să-și găsească un loc de muncă în afara județelor unde se găsesc angajatorii care preferă cunoscătorii limbii maghiare.

Li se răpește astfel tinerilor maghiari oportunitatea de a putea beneficia de o piață a muncii la nivel național în România.

Izolaționismul forțat propovăduit de către politica antiromânească a UMDR-iștilor împinge adeseori tinerii maghiari dezorientați către cercurile extremiste. Este de fapt un cerc vicios din care nu se mai iese niciodată. Lipseste o politică sanatoasă de integrare a lor în societate.

Politicienii  maghiari locali vor fi undeva la mijloc in acest joc. Se vede cu ochiul liber că nu toți maghiarii sunt dispuși sa fie jucați pe degete de către UDMR sau de către alte formațiuni extremiste maghiare, fie din țară sau din Ungaria.Ei nu pot face nimic la nivel local  dacă nu există de la nivelul statului român proiecte de combatere a extremiștilor. Se pare că este voit acest vid de putere și de autoritate care este un bun furnizor de manipulare pe ambele părți. 

Dacă luam exemplul Germaniei care are o comunitate de aproximativ două milioane de turci și îl comparam cu cel al României, observăm că Germania nu se confruntă cu aceste probleme pentru că turcii de acolo au fost integrați aproape în totalitate în societatea germană. Începand de la nivelul gradiniței, preșcolari, școli, liceee, facultăți, etc se vorbește limba germana. Celor care doresc li se permite totuși să învete în cadrul unui curs facultativ și limba turcă.

Cum vrei să te integrezi cu adevărat într-o societate dacă nu știi limba? Și poate mulți nu știu, dar mulți dintre imigranții care ajung în Germania se lovesc de o mare problemă în a învata limbă germană pentru că nu este o limbă ușoară, și cu toate astea sunt nevoiți s-o invețe.

Nu poți ocupa un loc de muncă fără să poți comunica cu cei din jur, cu angajatorul, colegi, clienți, etc. Este absurd ca în România de atâta vreme nu se întâmplă același lucru ca în Germania și tinerii maghiari să învețe limba statului în care trăiesc. Acești tineri ajung niște tineri dezorientați și fără un loc de muncă, șomeri, în sărăcie, complexați, depresivi  și sunt predestinați cercurilor extremiste.

În afara așa zisului ținut secuiesc acești tineri sunt din start sortiți eșecului dacă ei nu cunosc deloc limba română și nu își vor putea găsi un loc de muncă.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info