Numele unui alt cumplit opresor habsburg al românilor este dat unui cămin de bătrâni inaugurat în România!
Preambul: Potrivit Ordinului Curții de la Viena din 14 iulie 1765, semnat de Maria Tereza, “toate satele românești aflate în calea coloniștilor germani,trebuiau mutate in alte părți”.
Ne scapă motivele pentru care cineva s-ar fi putut gândi ca în România să atribuie unui cămin de bătrâni numele unui monarh atât de controversat precum a fost Maria Terezia a Austriei, din Casa de Habsburg.
“Nostalgii habsburgice: Germanizarea forțată a Sibiului
(…) lichele trădătoare secesioniste s-au înghesuit la inaugurarea unui cămin privat pentru vârstnici din comuna sibiană Șura Mică, cu un nume nostalgic habsburgic și austro-ungar: „Seniorenresidenz Maria Theresia”.”, scrie justitiarul.ro
Oricât am încerca noi să ignorăm biografia plină de pete și de scandaluri de toată jena a acestui personaj controversat, o femeie cunoscută ca un cal breaz la vremea sa aproape de toți contemporanii săi, dar nu prin prisma unor înalte virtuți, ci mai curând prin prisma scandalurilor și zvonurilor nu tocmai măgulitoare la adresa sa, nu putem însă trece și peste faptul că Maria Terezia a Austriei se numără printre cei mai cumpliți opresori ai neamului românesc.
Așadar, pe lângă caracterul său îndoielnic dovedit de numeroase cronici și izvoare istorice și deciziile sale antiromânești care au afectat cumplit în unele cazuri soarta a zeci de mii de români, ce virtuți o recomandă pe această sinistră a istoriei pentru a acorda numele său unui azil de bătrâni? A fost cumva Maria Terezia a Austriei un filantrop cu o grijă deosebită față de bătrâni? Hai să vedem ce spune istoria:
Potrivit publicației justitiarul.ro, la inaugurarea căminului privat pentru bătrâni din comuna sibiană Șura Mică au participat și “mai multe persoane publice cunoscute pentru activitatea lor antiromânească!”.
Printre personajele prezente la inaugurarea azilului de bătrâni botezat după numele unui personaj controversat din istorie (n.r. potrivit justitiarul.ro din “nostalgii habsburgice”) au putut fi identificați jurnalistul Rareș Bogdan, Vasile Blaga, Raluca Turcan și Emil Hurezeanu.
Ultimele postari ale lui Glasul.info (vezi toate)
- 17 Mai 1876 – Hristo Botev și cetnicii lui pleacă din București spre Giurgiu pentru a reîncepe răscoala înăbușită între timp de turci - 17 mai 2025
- 17 Mai 1653 – Are loc Bătălia de la Finta, între armata moldoveană condusă de Vasile Lupu şi cea munteană, condusă de Matei Basarab - 17 mai 2025
- 17 Mai 1882 – Ceremonia predării steagului lui Tudor Vladimirescu păstrat cu sfințenie de căpitanul artileriei lui Tudor - 16 mai 2025