libris.ro

Ce sărbătorește până la urmă primarul de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

Ce sărbătorește până la urmă primarul antiromân și secesionist de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

„Ce a urmărit Klaus Iohannis prin discursul său violent din Parlamentul României? Dar Dan Barna? De ce sunt eu astăzi nevoit să avertizez societatea românească că, din nou, se pregătește ceva la București și Alba Iulia gen evenimenimentele din 10 august anul curent?”, a scris pe facebook jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

La ce se referă de fapt jurnalistul Sorin Roșca Stănescu? La un scandal de la Alba Iulia, acolo în loc să fie afișată cifra 100, simbolizând împlinrea a 100 de ani de la Marea Unire, găsești în schimb niște panouri uriașe luminate pe care este inscripționată cifra 303, care face trimitere la împlinirea a 303 ani de la finalizarea lucrărilor de fortificare militară a zonei de către austrieci.

Despre această inițiativă detestabilă, rușinoasă și antiromânească a vorbit și sculptorul Mihai Buculei, artistul care a realizat monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia:

„Este rușinos pentru mine ca român, să văd ce am văzut azi noapte în Alba Iulia: 303! Nicăieri 100 de ani de la Marea Unire!„, a declarat sculptorul Mihai Buculei la conferința de presă de la un eveniment de lansare al unui alt monument amplasat lângă zidurile Cetății din Alba Iulia

După inițierea și promovarea unor ”practici de reînviere și reabilitare simbolică a imperialismului austriac în ritualuri publice din România”, așa cum numește deputatul român Constantin Codreanu inițiativa înființării gărzii austriece a Cetății Alba Iulia, primarul Mircea Hava de la Alba Iulia, sau groful de la Alba Iulia, așa cum mai este el supranumit în ultima vreme de presa din România, continuă mai curând să glorifice imperialismul austro-ungar, decât să sărbătorească Centenarul Marii Uniri.

Unii ar putea spune chiar că acesta este un act evident de sfidare: când români din toate colțurile țării pornesc pe jos sau cu căruțele pentru a reface simbolic itinerariul românilor care s-au strâns în urmă cu 100 de ani pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918, primarul secesionist /goful de Alba îi așteaptă cu panouri uriașe pe care este incripționată cifra 303?

Ce sărbătorește până la urmă primarul de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info