RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ce sărbătorește până la urmă primarul de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

Print Friendly, PDF & Email

Ce sărbătorește până la urmă primarul antiromân și secesionist de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

“Ce a urmărit Klaus Iohannis prin discursul său violent din Parlamentul României? Dar Dan Barna? De ce sunt eu astăzi nevoit să avertizez societatea românească că, din nou, se pregătește ceva la București și Alba Iulia gen evenimenimentele din 10 august anul curent?”, a scris pe facebook jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

La ce se referă de fapt jurnalistul Sorin Roșca Stănescu? La un scandal de la Alba Iulia, acolo în loc să fie afișată cifra 100, simbolizând împlinrea a 100 de ani de la Marea Unire, găsești în schimb niște panouri uriașe luminate pe care este inscripționată cifra 303, care face trimitere la împlinirea a 303 ani de la finalizarea lucrărilor de fortificare militară a zonei de către austrieci.

Despre această inițiativă detestabilă, rușinoasă și antiromânească a vorbit și sculptorul Mihai Buculei, artistul care a realizat monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia:

“Este rușinos pentru mine ca român, să văd ce am văzut azi noapte în Alba Iulia: 303! Nicăieri 100 de ani de la Marea Unire!“, a declarat sculptorul Mihai Buculei la conferința de presă de la un eveniment de lansare al unui alt monument amplasat lângă zidurile Cetății din Alba Iulia

După inițierea și promovarea unor ”practici de reînviere și reabilitare simbolică a imperialismului austriac în ritualuri publice din România”, așa cum numește deputatul român Constantin Codreanu inițiativa înființării gărzii austriece a Cetății Alba Iulia, primarul Mircea Hava de la Alba Iulia, sau groful de la Alba Iulia, așa cum mai este el supranumit în ultima vreme de presa din România, continuă mai curând să glorifice imperialismul austro-ungar, decât să sărbătorească Centenarul Marii Uniri.

Unii ar putea spune chiar că acesta este un act evident de sfidare: când români din toate colțurile țării pornesc pe jos sau cu căruțele pentru a reface simbolic itinerariul românilor care s-au strâns în urmă cu 100 de ani pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918, primarul secesionist /goful de Alba îi așteaptă cu panouri uriașe pe care este incripționată cifra 303?

Ce sărbătorește până la urmă primarul de la Alba Iulia? 100 de ani de la Marea Unire, sau 303 de ani de la fortificarea militară a zonei de către austrieci?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info