FAO sprijină statele din Europa de Sud-Est în reducerea risipei de alimente

FAO sprijină statele din Europa de Sud-Est în reducerea risipei de alimente

În Europa și Asia Centrală și în special în țările care nu fac parte din Uniunea Europeană, pierderile de alimente și deșeurile alimentare rezultate din ineficiența lanțurilor valorice alimentare au consecințe grave asupra calității și siguranței produselor. FAO lucrează acum cu patru state din Europa de Sud-Est pentru a elabora strategii de reducere a risipei de alimente.

Obiectivul principal al cooperării este de a sprijini Albania, Armenia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și Republica Moldova în îmbunătățirea competitivității sectoarelor lor agricole, îmbunătățirea mecanismului de gestionare durabilă a resurselor naturale și atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


perfect-tour.ro

În cadrul programului regional FAO – SAVE FOOD (SALVAȚI ALIMENTELE) de reducere a pierderilor și a deșeurilor alimentare, vor fi elaborate strategii naționale privind risipa de alimente care să fie în concordanță cu nevoile specifice fiecărei țări și cu strategiile naționale existente privind dezvoltarea agricolă, securitatea alimentară și atenuarea schimbărilor climatice. În plus, se preconizează desfășurarea unor programe de formare în domeniul manipulării post-recoltare și reducerea pierderilor și a deșeurilor alimentare, crearea unei rețele interactive de parteneri și lansarea unei campanii regionale de sensibilizare a opiniei publice.

“Pierderile de alimente și deșeurile alimentare reduc disponibilitatea alimentelor bogate în micronutrienți, reduc veniturile fermierilor mici, principalii producători de alimente și cresc prețurile la alimente pentru consumatorii urbani”, a menționat Robert van Otterdijk, specialist FAO în domeniul dezvoltării agroindustriale și managerul inițiativei SAVE FOOD în regiune. “Având în vedere lipsa de date privind pierderile și deșeurile alimentare în aceste țări, FAO va evalua în cadrul acestui proiect pierderile de alimente în etapa post-recoltare în lanțurile valorice selectate “.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Monumentul din Carei, vandalizat de derbedei? Mostră de "autonomie specială"?

joi dec. 6 , 2018
Monumentul din Carei, vandalizat de derbedei? Mostră de “autonomie specială”? Nici măcar nu s-a vorbit bine în România de un așa numit proiect pentru “autonomie specială” înaintat de către UDMR, căci deja apar reacții similare celor de după Dictatul de la Viena de la 30 august 1940? Joi dimineața, 6 decembrie a.c., coroanele […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News